21 aralık 2012

20.12.2012 de yapıcaklarım;
1) banka soyucam
2) sevmediğim herkesi vurucam
3) bi ferrari çalıcam
4) bebekte 3-5 tur atıcam
5) bütün yemeklerden bi kaşık alıcam...
------------------------------------------------------
(1 gün sonra)
------------------------------------------------------
ayın 22 si;
yediğim yemeklerden dolayı mide fesatı geçirip hastaneye kaldırılmış olucam ve gözümü açtığımda sağ elimden kelepçelenmiş olucam.
taburcu olduğumda ise; araba çalmaktan, banka soymaktan ve seri katil olmaktan mühebbet yiyecem. benim plan bu...
21 aralıkta kıyamet kopacak geyiği yerini 21 aralıkta yeni çağa gireceğiz geyiğine bırakmıştır . *
genelde dalga konusu olsa da bütün dünya gündemini işgal etmeyi başarmıştır. her kanalda üzerine onlarca haber yapıldı. sosyal meday durumla ilgili espri üretmek için kendini parçalıyor. maya uygarlığını bi şekilde aşağılama haline dönüşmeye başladı gibi. mayaların bu olay üzerinden küçümsenmesi rahatsız edici. tabi mayaları ayrı tutup günümüzde kıyamete inanlar üzerinden bu dalga konusunun devam ettirilmesi farklı bişi. internette dolanan yazılardan biri:
" 21 aralık şirince programı

10.00 kahvaltı
12.00 orman yürüyüşü
14.00 piknik alanında öğlen yemeği

17.00 şarapla gün batımı
18.30 mehdi (isa mesih) ile buluşma
19.00 son akşam yemeği

20.00 düşen göktaşları izlencesi
21.30 israfil'den sur dinletisi
23.00 "keşke herkes burada olsaydı" konuşmaları

00.00 kıyamet ve kapanış

00.01 mahşerde buluşma
00.02 "ulan hani şirince'ye bir şey olmayacaktı" tartışması
00.03 sözlü için hazırlanma
04.00 sözlülerin bitimi
05.00 sırat köprüsü turu
06.00 cennet ve cehennem için dağılış... amin.."
an itibariyle son 21 gün kalmıştır. heyecanla beklenen andır.
üstünde çok fazla geyik ve felaket senaryosu dönen tarih. hatta bazıları var ki geyik mi, felaket senaryosu mu tam kestiremiyorum.
(bkz: kaoru nakamaru)
dünyanın olmasa da bir çağın hem de karanlık bir çağın sonu olmasını dilediğim tarihtir.
mayalar, tarihçilerin anlattığına göre, nemli ve insan yaşamina pek olanaklı olmayan tropikal ormanlarda muhteşem kentler ve muazzam bir uygarlık kurmuş olan insanlardı. bir çok astronomik hesaplamayı yapabilecek kadar gelişmiş bir uygarlık olmanın yanında insan kurban eden vahşi ve savaşçı bir toplumdu aynı zamanda. bu vahşi ve katliamcı geleneklerinin, mayaların sonunu getirdiğine inanılıyor.
günümüzde insanlığın geldiği nokta aslında mayaların dönemine çok benziyor. bir yandan insanoğlunun yaptığı robotlar mars'ta hayatın izlerini arıyor, gelişmiş teleskoplar her gün yeni yeni gezegenler keşfediyor, diğer yandan petrol ve silah endüstrisinin tanrılarına her gün binlerce insan kurban ediliyor. çevresel felaketler bir yana ruanda'da bir kaç ay içinde 800 bin insan palalarla doğranırken darfur'da 2 milyon, somali'de 3 milyon insan etnik ve dinsel şiddetin kurbanı olurken, ırak'ta yine 2 milyon sivil hunharca katledilirken ve bugün ülkemizde, suriye'de ve daha bir çok yerde bu kurban etme ayinleri sürerken, biz, dünyanin geri kalan insanlari, bu yüksek uygarlığın fertleri, gündelik hayatimizi sürdürüp dizilerimiz, futbol maçlarimiz, home partylerimiz, arabalarımızın markalart, cep telefonlarımızın melodileri üzerine kafa yorarak devam ediyoruz hayatımıza...
bir yanıyla çok parlak bir uygarlığın, içten içe çöküşünün resmidir bu.. belki de mayalar, çağlar öncesinden bir mesaj vermek istediler bize.. kendi başlarına gelen felaketten ders almamızı istediler belki de...
insanın hayal gücünün gidebildiği son nokta olarak gördüğüm, dağ, taş, dere, tepe herşeyin birbirine gireceği dünyanın sonu efsanesinin sözde tarihi. kıyamet diye yana yakıla beklenen şey ne kadar da çocuk masalı tadında oysa kıyam, doğrulmak demekse kıyamet bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlangıcı olarak ifade edilebilir de yok tek gözlü dev gelecek (deccal) öldürüp diriltecek öldürüp diriltecek (hayal gücü 0-7 yaş arası bariz) benim hikayem daha samimi aslında; maya uygarlığında similya isimli gence kral: hadi sen kalk takvim hazırla bize her günü tek tek yaz böl parçala demiş. similya bir hevesle koşarak evine gitmiş başlamış fon kağıtlarından renkli renkli aylar yıllar çizmeye tam 21 aralık 2012'ye geldiğinde asetat kalemi bitince göt gibi kalmış e tabii yapacak birşey olmayınca bırakmış olduğu gibi. canım benim başına geleceklerden yüzyıllar sonra uydurulacak milyon çeşit hikayeden bir haber hayatına devam etmiş. similya'ya sevgiler.
maya takviminin son günü. tabi bizim için her gün olduğu gibi sıradan bir gün olacak.
  • /
  • 2