ayı sözlük

özgürce yazabilmekten bahsedilen sözlük. lakin admini/adminleri olan bir sitede özgürlükten bahsetmek mümkün değildir
sayfadan sayfaya geçiş hızı aşırı yavaş olan sözlük .
bi sorun mu var kuzum ?
sigara bile yakmayıp mutluluklar dilediğim sözlük. öpenzi.
hala site yavaş,hala entry girişi yavaş,hala hareketsiz yazarlar..iç karartıcı ve sıkıcı oldu
yahoo'dan önce alta vista vardı; şimdi ise google var. msn'den önce icq vardı; şimdi skype ile coşuyoruz. rte'den önce birileri vardı ama ondan sonra da başkaları olacaktır.

işte ayı sözlük bunun gibi bir şey. yeri doldurulacak ve bir süre kullanıp yeni gelenle değiştireceğiniz bir araç. sözlüğün sahibi de, kullananları da bunu çok iyi biliyor. yani bir hevesle, heyecanla, rüzgarla giden bu platform da cache çöplüğünü tadacak.

o zamana kadar yani köprüden geçene kadar dayılara ayı sözlük diyoruz. canımızı sıkmayalım. ayı sözlük, ne olduğunu bildiğimiz fakat gidecek yerimiz (şimdilik) olmadığı için bir süre beklediğimiz bir durak.
elinde sözlük gibi, bu ülkede başarısı kanıtlanmış bir konsept varken, hiç bir yerde sözü doğru dürüst çıkmayan lgbt kitlesinin birbirini bulma, birbirinden öğrenme, tecrübe paylaşma ihtiyacı kabak gibi ortadayken ve bu lgbt alanında bu sözlük rakipsizken, enerjisinin çoğunu aylardır sözlük konseptine rakip, kimin okuduğu belli olmayan, lgbt konsepti zamanla iyice sapmış bir online dergiye harcayan yönetime sahip, bu nedenle içine düştüğü kısırlığa iyice saplanmış gözüken sözlük, sözlüğümüz. oysa ne kadar faydalı olabilir, ne kadar büyük bir ihtiyaca derman olabilirdi bura. potansiyelin çok fena yazık edildiğini düşünüyorum.
1.nesil yazarlar olarak kalite paçalarımızdan demlenip, süzülmektedir. bu kabul edilmeli ve bizden çok şey öğrenilmelidir. şahsen ben olsam 3,4,5 ve 6.nesillere eksileme lüksünü sunmazdım. biz öksürdük mü tıksırdık sanıyor olabilirler. bu konuda kendilerine ders verebilirim.
içinde "eşcinsel" kelimesi geçen her başlığın "lgbt" diye değişmesinin gerekli olmadığı sözlük. adam belki sadece eşcinsel olmanın avantajları, güzel yanları üzerine yazmak istiyor. bu şekilde başlıklarla oynanınca, içindeki entryler başlıkla uyumsuz oluyor, bilmem farkediliyor mu?
formata sadık kalmak koşulu ile diyorum ki make ayı sözlük great again tşk
şu sözlüğün şu hale gelmesi ne kadar üzücü. birkaç gündür girilen günlük girdi sayısı bir elin parmağını zor aşıyor.
küstahça küstürdüğünüz yazarlar yazmaya devam etse nasıl olurdu acaba bu sözlük hiç düşündünüz mü ?
bazısı kendinden farklı düşünene tahammül edemeyip hedef tahtasına oturturken yeni gelen yazarı, kimisi için buna bile gerek yok. tek amacı ayı sözlüğe eğlenmek için girmek olan ve bunu kimseyi kırmadan yapan benim gibi bir yazara bile tahammül edemediler.

ama şimdi bakıyorum da herkesi soğuttuktan sonra durağanlaşan bu sözlükte artık bu insanlar da yazmaz hale gelmiş. sözlük benim çayırım burada sadece ben ve benim gibi koyunlar otlar diyen koyunlar da burayı boktanlaştırma misyonlarını tamamlayıp gitmişler. ama eminim şu an bile bu çayırı boktan hale getiren zihniyetin bu küstahlık, bu tahammülsüzlük olduğunun farkında değillerdir.
insanlara tahammülünüz azıcık dahi olsaydı. burası çok daha güzel, aktif bir sözlük olurdu ve siz de, biz de, tüm lgbti bireyler de yazmaya devam ederdik bu platformda.

sözlükte yazmadığım zamanlar da ara ara ziyaret ediyordum sözlüğü çünkü ne kadar sığlaştırılmaya çalışılsa da hala bu kadar faydalı, sıcak bir lgbti platformu yok. gerçekten de çok değerli yazarlar var. bunu sadece benim gibi sözlüğü taşak amaçlı kullananlar için söylemiyorum.

dersler alınsın ve gerçekten hak etmediği sürece kimseyi küstürmeyin artık. bu sözlüğe gereğinden fazla anlam yükleyen arkadaşların çoğu yeterince hırpalanmış hayatta zaten. bir tekme de siz atmak istiyorsunuz onlara. ama o tekmenin ne anlama geldiğini düşünmek istemiyorsunuz. o tekme sizin acımasızlığınızdan başka birşey değil. benim gibi hayatta hiçbir şeyi ciddiye almayan bir adamı bile üzdüyse o tekme; buradan başka sığınacak köşesi olmayan yalnızları nasıl etkiler düşünmek istemiyorum ben.
sözlükteki transfobik/homofobik/eril dil kullanımına çok fazla tölerans tanındığını, nice editöler ve moderatörlerin neden bu işe hiç el atmadığını merak etmekteyim. bu şekilde ucuz içerik ve değerler eğitiminden yoksun bir dil kullanımı ile içerik üretmeye devam edersek çok daha fazla eksilmeye devam edeceğimizi düşünmekteyim. dışarıdan çizdiğimiz imaja girmiyorum bile. lütfen söylemlerimize, neyi nasıl anlattığımıza biraz daha özen gösterelim demek istediğim sadece bu.
artık yavaştan kurucusu tarafından sonu getirilen sözlük. içerik üreten, katkı sağlayan,bilgi veren,yol gösteren insanları birer birer göndermek hangi akla hizmet acaba?
uçurulan yazarlar hakaret etmeyecek kadar kendini bilen insanlar.ufak eleştiriye dahi tahammülsüzlük gösterip yılların emeğini silmek bu kadar kolay olmamalı. uçurulan ve giden yazarların tüm yazdimlari da gidiyor,sanki hiç var olmamışlar gibi.siz bayım insanlarin anılarını ve emeklerini bir kalemde siliyorsunuz.bu yaptığınız en başta emeğe saygısızlık.hepimiz bazen haddimizi asariz ve bize yakışmayan şeyler yaparız çünkü insanız.ama bugün uçurulan üç yazarda ne küfür etti nede hakarette bulundular.entirileride silindiği için kimse ne olup bittiğini anlamıyor.kendilerini dahi anlayamadan gönderildiler.
dediğim gibi yazık oldu onca emeğe ve geçen seneye.burasi artık eskisi gibi olmayacak.kimse kısıtlandığı bir yerde yazmaz ve yazmamalidir.

emeğine hakaret edilen emekçinin yanındayım. uçurulanlara haksızlık yapılmıştır bu da böyle biline.
son söz:
ferman padişahınsa dağlar bizimdir!!!!

2 ayın sonunda online olduğumda hiçbir şeyin değişmediğini tekrar gördüğüm sözlük. çok saçma ve gereksiz bir laf dokundurmaya maruz kaldığım için sıkılmıştım ve bir süre girmeme kararı almıştım. güzel bir proje olsa da yönetim hataları var. yazarlara daha tahamüllü davranılmasını dilerim, yoksa muhtemelen artık sol framede sadece trol yazarların kapışmalarını takip edebileceğimiz sözlük.
  • /
  • 3