eşcinsel psikolojisi

farklı fikirler vardır bununla ilgili. bazılarına göre normal değildir bir çoğunun psikolojisi, bazılarına göre ve özellikle eşcinsellere göre gayet normal bir psikolojidir. biz böyle mutluyuz öyle değil mi?

kendimizi yorduğumuz yetmezmiş gibi birbirimizi yorduğumuz psikolojidir malesef. mutlu olduğumu söyleyemesemde lanetler de okumam. ama bir gerçek var ki; o da allah bir eşcinselin diline düşürmesin.
kendini beğenme ve başka kimsecikleri beğenmemeyle sınırları çizilmiş bir psikolojidir.
bir çoğunun hissettiği güven eksikliğinden kaynaklı, karşı tarafa güven yıpratma, eskitme, batırma, parçalama gibi geri bildirimlerle eko yaratan psikoloji olarak özetlenebilir.
kendiyle ne kadar barışık olsa da, özellikle gizliyse, etrafa yalan söylemek zorunda kalan, yalan söylediği için kendini kötü hisseden ama yalan söylemeye de mecbur bırakılan eşcinselin duygudurumu.
dalgalı bulutlu,sanata yatkın olduğundan uçlarda herzaman eğlenceli görünebilir ama içten melankolik.
homofobi bu başlıkta çok iyi yer bulur.
eşcinsellerin 7/24 seks yapan bireyler olmadığı, sosyal yaşamlarının bulunduğu; topum içinde yer kapladıkları ve eşcinselliğin psişik bir hastalık olmadığı konularına dikkat çekilmesi açısından laboratuvar ve müfredat bakımından psikoloji içinde ayrı bir dal olması gerektiğini düşündüğüm konu.

henüz eşcinsel psikolojisi üzerine makale, mecmua ve denemeler dışında; bilimsel verilere dayalı bilim dalı algısıyla yaklaşılmadığı için konu ayrıca önemli. çiçeğin böceğin eşyanın bile ruhu olduğu iddia edilip başlıklar altında psikoloji'ye konu olabiliyorsa; nüvesi insan olan eşcinselliğin bu bilim dalında "ayrıca ve açıkça" yar alamayışı çok atipik ve ironik.
insanların anormal olarak yargıladığı bireylerdir kendileri. ve bunun sorumluluğu oldukça ağırdır. anormal olmasalar bile toplum onları öyle bir ötekileştirir ki, ister istemez bir aykırılık doğar. fakat insanların anlayamadığı bir şey var. eşcinsellik, biseksüellik veya transeksüellik çoğunlukla bir tercih değil, eğilimdir. sizlerin heteroseksüel olmanız ne kadar normal ise, bizlerin de eşcinsel, biseksüel ya da transeksüel olma durumu aynı derecede normaldir. hormonların yoğunlukta olduğu bir eğilim olduğundan olayı, bana soracak olursanız her insanın içinde barınabilecek bir güdüdür. ama ne yazık ki, lgbt bir birey kendini topluma kabul ettirmek isterken oldukça zor bunalımlar, kişilik arayışları ve bozuklukları yaşayabilir. yine de tüm bunları aşıp kendini kabul ettiğinde, herkesten daha olgun bir birey olacağına inancım sonsuzdur.
homofobikler tarafından içine sıçılmış bir psikolojidir.
aman şu anlamasın aman bu anlamasın derken, 'miş gibi yapmada' level atlamış, yüzüm belli olmasın diye uğraşırken photoshopda advanced seviyeye çıkan, çocukken yaşadığı eşcinsel deneyimlerde hala 'onlar öyle yaptığı için mi böyle oldum böyle olduğum için mi onlar yaptı' diye düşünmekten kendini alamayan, çocuk yapacak mıyım yapmayacak mıyım, evlenecek miyim evlenmeyecek miyim derken bir ömrü zayii eden adamdır eşcinsel, ne çektik beee
çelişkilere ve kabullenilme isteğine dayanan psikolojidir.bu sorundan muzdarip olan escinsel heteroseksuel arkadaşlarının yasamlarını,sorunlarını kücümser ama onlar tarafından kabullenilmeye çaresizce ihtiyaç duyar. hatta bazen onlara hoş gözükmek için abartılı ve homofobik yorumlar yaparak kendini gülünç bir durumun içine sokar. kendinden farklı olan grubu aşağılayarak onlardan farklı oldugunu ifade etme ihtiyacı hisseder.söz konusu kişinin heteronormatif, ataerkil normlardan dem vurup profiline sakallı kadınlar aramasın yazmak gibi ''kıymetli''politikacılarımızı aratmayan fantastik beyanlarda bulunması şaşırtıcı değildir.(bu yorum tabiki tüm escinselleri kapsamaz,yalnızca çevreden gözlemlediğim bir takım davranışları içerir)
ışık hızıyla değişen psikolojidir.eşcinsellerin çok iyi becerebildiği karakter,mimik,durum,hal,hareket,konuşma gibi şeylere bunuda eklemek lazım.evrimin bize verdiği nadir şeylerden birisi adaptasyon.
hepimizin içinde bulunduğu ortam. ben pek sağlıklı bir psikoloji oldugunu düşünmüyorum.
toplumsal cinsiyet karmaşası
toplumsal baskı
kişisel kimlik karmaşası
gelecek kaygısı
yalnızlık korkusu
içe dönüklük

şu ana kadar pskolojilerimizi etkileyen etmenleri böyle sıralarım. aklıma geldikçe eklerim.
çok karmaşık , çok renkli herkes farklı güyalara sahip yaşantılar yaşanacaklar o kadar farklıki zor bir psikoloji