güneş enerjisi

coğrafi konum açısından yeryüzünde ülkemizin en avantajlı olduğu enerji. ucuz ve doğaya da zararsız üstelik.
güneşden elde edilen enerji
rahat. ucuz. üstelik alışageldiği gibi fosil yakıt kullanılmıyor. sadece birazcık güneş peşisıra su kaynar.
egenin bir kısmında, akdenizde ve güneydoğu anadolunun bir kısmında kullanılan enerji sistemidir.
türkiyede yeterince yatırım yapılmadığını düşündüğüm enerji türü, gerçi sadece türkiyede değil bütün dünyada, daha az da olsa, biraz geri plana atılmış bir enerji türü. su ısıtma amaçlı kullanımı dışında elektrik üretiminde kullanımı tercih edilmiyor; buna sebep olarak bunu sağlayacak gereçlerin çok maliyetli olması denebilir. verim düşüklüğü kısaca. lakin asıl sebebin dev elektrik endüstrisi olduğu düşüncesi de kafaları kurcalamıyor değil. sonuç olarak çoğu bölgede sahip olunacak bu tür bir dönüştürücü bireylerin başkasından enerji satın alma ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

evet maliyeti çok yüksek olabilir. gelişmekte olan pratik buluşların ortak özelliği bu değil mi? ilk bilgisayar için harcanan para düşünüldüğünde kaldı ki sadece 4 işlem yapabilen bir makine idi, doğal bir süreç olduğu ortada.

henüz güneş enerjisi ile çalışan işlevsel bir araç üretilmemiş olsa da. zamanla gelişecektir. her ne kadar yavaş olsa da.
kardan adamın geniş entrysinden sonra, kesinlikle tekrar entry yazılmasın dediğim; fakat, yazamadan da duramadığım başlıktır. nasıl yazmayayım?? ülkemin yarısı kardan donarken, mersindeki bizim evde 24 saat güneş enerjisi sayesinde sıcak su bulunuyor. *
almanya başı çekmektedir. türkiye ~sıfır çekmektedir.
ayrıca solar hücre üretimi pahalı ve kendini amorti etmesi çok uzun sürdüğünden pek tercih edilmeyen enerjidir. solar cell satan ufak firmalar saniyesinde batmaktadır, bu iş büyük firmalar tarafından zar zor yürütülmektedir. napsın para getirmiyor bu iş. bu alanın gelişmesi yarı iletken alanında yapılacak olan araştırmalara ve geliştirmelere kalmıştır ki gene biz orada da yokuz canlarım.
tükenmeyen doğal enerji kaynaklarından birisidir