internet bağımlılığı

ıvan goldberg tarafından 1995 yılında yerici bir şaka ile ortaya çıkan varsayımsal bir rahatsızlıktı ama artık gerçek.

(bkz: video oyunu bağımlılığı)
(bkz: porno bağımlılığı)
(bkz: bilgisayar bağımlılığı)

(bkz: facebook bağımlılığı ve zararları)
http://www.ntvmsnbc.com/id/25324424/ .....(bkz: bu da oldu)
son beş yıldır abd de internet bağımlılığından kurtulmak için tedavi olanların sayısı, uyuşturucu tedavisi görenleri geçmiş durumdadır.
pc başından kalkamama durumu.
ege üniversitesi psikoloji bölümü bunun içi bölüm kurmuş bulanmaktaymış.
uyuşturucu bağımlılığından iyidir.
uyuşturucu kadar kötü olmayan;öldürmeyen fakat gündelik hayatı olumsuz etkileyendir.
internet kesildiğinde ya da modem bozulduğunda, bilgisayarın manasız boş bir kutu olduğu hissini duyan kişilerin hastalığı..
günümüz neslinin günün bilmem kaç saatini çalışarak geçirdiği, dışarı çıkmaya artık çok da vakti olmadığı düşünülürse sınırları daraltılması gereken bir kavram.

günümüz neslinin artık bilgi edinimini, iletişimini, gülmesini ağlamasını, fikir paylaşımını, dizi izlemesini, yemek sipariş etmesini, filmini müziğini, kitap okumasını, yazı yazmasını, iş yapmasını gerçekleştirdiği yerin internet olduğu düşünülünce sınırları daraltılması gereken kavram.

elbette ki bir kısım insanlar internet gidince bilgisayar boş kutuymuş gibi hissedecekler çünkü araştırma yazısı hazırlayacaklarsa kaynak yok, iş yapacaklarsa bağlantı yok, eğlence yöntemlerinin çoğu ortadan kaybolmuş bir şekilde. eğer bir internet bağımlılığı varsa yaşadığımız dünyanın bizi buna nasıl hazırladığını da düşünmek lazım. ha tüm oturup oyun oynuyorsa, yemek yemiyorsa kişi orası ayrı, ama ben günde 7-8 saatini bilgisayar başında geçiren insana bağımlı demem. çoğumuz bunu yapmak zorunda kalıyoruz çünkü.