odtü vs boğaziçi

üniversite tercihleri yaklaşıyor, sizce özel sektörde unilever tarzı şirketlerde çalışmak isteyen biri için hangi bölüm daha mantıklı bir seçim?

odtü uluslararası ilişkiler, boğaziçi pdr, bilkent endüstri müh(ücretli),koç ekonomi(kısmi burs) boğaziçi uluslararası ticaret(gelmesi çok zor)
teknik bölümler ve iktisadi idari bilimler için: odtü

sosyal bilimler için: boğaziçi

(bence)
odtü vs boğaziçi demişsin ama orada koç'u görünce direkt aklım oraya gitti. * nedense koç'un türkiye'nin diğer üniversitelerinden daha farklı bir havası olduğunu düşünürüm, en basitinden sitesine girdiğinizde dahi o farklılığı hissediyorsunuz. ayriyetten yüksek lisans için de koç'u istediğim için bu seçenekler arasından benim tercihim orası olurdu ama senin için bu bölümlerde okuyan insanların fikirleri daha etkili olacaktır.
hem vakıf üniversitesinde (önlisans) hem de devlet üniversitesinde (lisans ve master) okumuş biri olarak diyebilirim ki, öğrencilik sürecindeki harcamalar da dikkate alınmalı. zira vakıf üniversitesinde burslu okumak bile fazlasıyla masraflı olabiliyor; yemeğiydi, barınmasıydı derken...

ve ayrıca genel kanı doğrudur, boğaziçi mezunu (hatta öğrencisi) olan biri özel sektörde daha rahat iş bulabiliyor. elbette çalışmak istenen pozisyona da bağlı bu.

ayrıca evet, sosyal bilimler için boğaziçi daha tercih edilesi.
boğaziçi? hayır kullanmıyorum. sabahattin zaim university "16.
arkadaşlar çocuk orada hangisi daha iyi filan dememiş... şu gibi firmalar için hangisi daha iyi demiş.

gel evladım gel ben o tiplerle çok çalıştım. dediğin firmalarda çalışmak için boğaziçi. nedeni ise yok aslında. sadece boğaziçililerin o gibi firmalarda hiyerarşik bir yapı oluşturmuş olması ve seçimlerini bu yönde yapması.

ayrıca bu gibi şirketlerde çalışan insanların amerikan tipi mala bağlamış insan modeli tercih etmesi de yine okları boğaziçi'ne yöneltiyor. yoksa eğitimden filan değil. aval aval baktıklarını çok kez gördüm. öyle de hayatları geçip gidiyor zaten.

not: gerçi ben de yanlış anlamışım. neyse üniversite boğaziçi de bölüm önemli değil. o mallar her türlü işe alırlar boğaziçi yazınca diplomada.
nedense her zaman için boun'u odtü'ye tercih ederim. belki de manzarasındandır.

ama onun ötesinde, sosyal bilimler okuyacak birisinin boğaziçi'ye gitmesi daha iyi olur bence de. yine de siz siz olun, imkanınız varsa vakıf üniversitesi (iletişim için bilgi, genel olarak koç, belki özyeğin) seçin. imkanları cidden fark ediyor. en azından benim bölümümde etti.
her anlamda odtü sanırım..
sınav öncesi hedef belirleme safhası;
(bkz: odtü vs boğaziçi)

sınav dönemi yoğun tempo çalışmaktan bezip hedefi makul seviyeye çekme safhası;
(bkz: istanbul üniversitesi vs marmara üniversitesi)

sınav sonrası istenilen sıralamanın elde edilememesi sonucu hüsrana uğrama safhası;
(bkz: okan üniversitesi vs nişantaşı üniversitesi)
efendim bogazici için söylenen ve hala geçerli olan bir tanım vardır. boğaziçi, bogazicini begenmeyenlerin çocuklarını gonderme hayali kurduğu universitedeki hocaların kendi çocuklarını göndermeyi hayal ettikleri üniversitededir.

eğer kişi unilever ya da benzeri bir şirkette google aramasinda ilk çıkan adreste çalışmak istiyorsa bogazici her zaman çok daha avantajlidir.

kişi teknik ya da sosyal akademik kariyer yapmak istiyorsa bogazici çok daha avantajlidir.

kişi ben teknik eleman olacağım, arge olur üretim olur mühendis olacağım diyorsa kendi bilir. ama arge nin hasini yapıldığı bir şirkette arge yapacağım derse yine bogazici daha avantajlidir.

bazı arkadaşlar bogazicilileri mal mal bakmakla suçlamis. doğrudur. insanların kendilerini ifade edemeyisleri ya da işin fundamentallerinden bihaber olmalari sonucu genelde mala bağlarız çünkü okulda bu kişilerle çok az karşılaşırız ve nasıl anlasaçağımızın hesabı kafamızi karistirir.