onno tunç

onno tunçboyacıyan 1948 istanbul doğumlu, türk pop müziğinin şimdiye kadar görüp görebileceği en iyi besteci ve aranjörü. 1996 yılında bursa’dan yalova’ya dönerken, özel uçağının selimiye köyü yakınlarında düşmesi sonucu arkadaşı hasan kanık ile birlikte hayatını kaybetmiştir. sezen aksu ile birlikte çok güzel bir frekans yakalamış ve halen ilk günkü gibi dinlenebilen şarkılara imza atmıştır kendisi. gel gelelim ki sanırım ermeni asıllı olmasından dolayı ölümünün ardından yalova belediyesi tarafından yaptırılan panjin parkında bulunan anıtı belirli aralıklara tahrip edilmektedir. keşke insanlarımız biraz daha geniş açıdan bakabilse de müziğin evrensel bir dil olduğunu, dili, dini ve ırkı olmadığını anlayabilse *dedim haberi okuduğumda.

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magaz...
türk pop müzik tarihinin en büyük müzik adamıdır, eğer aramızdan erken ayrılmasaydı 90'lar müziği gibi 2000'ler müziği de bir o kadar unutulmaz olacaktı ve ayrıca türk pop müziğinin şu anki içler acısı hali olmayacaktı. gitarı konuşturan yegane insanlardandır.rip
aysel gürel ile türk pop müzik tarihinin tartışılmaz kraliçe ve kral'ıydılar şüphesiz, aysel daha şansliydı, keşke onno tunç da öyle olsaydı.
dedikodulara göre sezen aksu'yu yıldız tilbe ile aldatan rahmetli.büyük sanatçıdır vesselam.
sezen'in apronda silah ile kovalayıp canına kastettiği sevgilisi olay karakolda bitmiş tabi neyse.
sezen'i yıldız tilbe ile aldatan uzay hepari'dir.türk pop müzik tarihinin görüp görebileceği en güçlü aranjördü kendisi.şu an kendisine en yakın olan aranjör ("sadece tarkan'la yaptığı çalışmalar için söylüyorum") ozan çolakoğlu'dur.ama devede kulak gibi kalır.
bir dönemin gerçek müzik kültürünü yaratan, gerçekten güzel müzikler yapan ve bir onno tunç tarzı yaratarak müzik tarihine giren, 17 sene önce aniden ve beklenmedik şekilde aramızdan ayrılan müziğin dev ismi. o dönemki şarkılara baktığınızda gerçekten onno farkını hissedersiniz. zerrin özer'de de, sezen aksu'da da, zuhal olcay'da da o farkı hissedersiniz. sezen aksu'yu bugüne getiren ve bugün çokça taklit edilen sezen yorumunu ortaya çıkaran onno tunç'tur. sezen aksu'nun şarkı okuma ve yorumlaması onno tunç'la değişmiştir.
kurşuni renkler gibi muazzam bir şarkıya imza atmış, eşsiz bestecidir. keşke yaşasaydı.
türkiye'de yaşayan ermeni asıllı yurttaşların ne büyük yetenek olduklarının kanıtı olandır. çağdaşı olan yine ermeni asıllı norayr demirci ve musevi asıllı nino varon ile 1960'lardan itibaren türk pop müziğinin ortaya çıkmasına şekillenmesine yön vermiştir

onno tunç sezen aksu ile, norayr demirci ajda pekkan ile nino varon ise nilüfer'le yaptığı parçalarla adlarını büyük kitlelere duyurmuştur.

onno ile sezen aksu arasında 80lerin başında başlayıp 90ların başında biten kavgalı, kanlı-bıçaklı aşk, geri dön, git, beni unutma, bir zamanlar deli gönlüm, geçer, sultan süleyman, haydi gel benimle ol, bir çocuk sevdim gibi birçok şarkının ortaya çıkmasına sebep olmuştur.