vakıf üniversitesi

dunyada akademik ortamda en cok bilimsel katki yapan kurumlardan. parasal kaynaklari belli bir devlet kuruma bagli olmadigi icin bu universitelerin aldigi/topladigi finansal kaynaklar sinirsiz potansiyeldedir.
turkiye'de ise genelde cogu insan tarafindan `orencileri gerzeeekk burjuvazii`gibi amsalakca bir konseptte yorumlanir bu okullar. vakif kelimesinin ne oldugunu gec, universite denen kurumun, meslek edindirme kursu fonksiyonelitesi disinda asil amacinin ne oldugu hakkinda en ufak bir fikirleri yoktur. varsa yoksa bu okullarda %20'lik bir dilim icinde bulunan ogrencilerin o deli gibi batan parasidir, arabasidir. turkiye'de bu is boyledir ne yazik ki.
kar amacı gütmemeleri, kişilere değil vakıflara ait olmaları vb sebeplerden ötürü özel değil vakıf üniversitesi olanlardır.. bilkent üniversitesi türkiyedeki ilk örneği olup, özellikle amerika başta olmak üzere, dünyadaki bir çok isim yapmış üniversitenin bulunduğu kategoridir.
bunyesinde yer alan tum ogrencilere `zengin pici`diyebilecek hayvanliga ve cehalete sahip insanlar oldugu surece alayina savunulmasi gereken okullar butunu. vakif universitesindeki herkesin zengin pici olmasi, devlet universitesindeki herkesin de acliktan agzinin kokmasi gibi kesin yargilama yapan insanlari gordukce cidden zeka denen olgunun ne kadar onemli ve yeri geldiginde kullanisli oldugu belli oluyor.
`universiteye de zaten bilim icin geliyoruz he hehe` tarzi yorumlar ile ironi yaptigini zanneden bu elemanlarin ne icin universite okumaya calistigi ise muammadir.
anadolu'daki kıçı kırık devlet üniversitelerinden mezun olup işsiz kalmak istemeyen gençlerin, ailelerinin de gücü içlerinde iyi isim yapmış olanlarından birini karşılamaya yetiyorsa tercih etmeleri gereken üniversitelerdir. türkiye'de öğrencilerine iş garantisi verebilen kaç tane devlet üniversitesi var ki özel üniversitelere karşı olalım.

p.s: devlet üniversitesinde okuyorum.
avrupayı medeniyet yapan,yani bugünki dünyanın temelini atan kıtanın en önemli kurumu.
yapılan en büyük yanlışlardan biri de vakıf üniversitelerine girenlerin daha az zeki olduklarını düşünmektir,bunun tam tersini gösterecek bir ton örnek verilebilir ama anlayanadır,özel üniversitede okuyan insanın puanı aslında devlete de yetebilir ama istediği devlet üniversitesi olmaz ve özele gitmeye karar verir çünkü ailesi bunu karşılayabilmektedir bu durumda şu da akla gelmelidir,devlet üniversitesine girseydi yine de belli üniversitelere giremediği için aptal sayılabilir miydi,tüm bunların dışında özel veya vakıf farketmez hepsinin imkanları aslında maalesef devlet üniversitelerine göre daha iyidir * çoğu zaman bu yüzden seçilmez ama seçilse bile bu kimseyi ilgilendirmez,burda özel/vakıf üniversitesini eleştirmenin mantığı yoktur ,eğer eleştireceksen git içinde bulunduğun ve uyguladığın sitemi eleştir,bu sistemi besleyen insanların anlamadan kendilerine bok atması da aslında zekanın devlet üniversitesini kazanmayla olmadığını gösterir,hem gidip sistemi uygulayacaksın hem de gidip onun sonucuna laf edeceksin ,zeka tabi,bazen bireylerde bulunmuyor
olanakları yüksek, eğitimi genelde kaliteli ve güzel olan üniversitelerdir.

devlet universitelerinden zorluk bakımından bir fark yoktur. tabi bazı istisnai üniversiteleri hesaba katmıyorum. özel üniversite okuyan öğrenciye parayla kolayca okuyor işte, parası olan okuyor demek çok yanlıştır zira parayla giriliyor evet fakat okumak/sınıf geçmek parayla değil, zira bir sürü insan tanıyorum 1. yıldan okuyamayıp bırakan.

zor işler yani, öyle hafife alınmamalı özel diye.
vakıf ya da özel üniversitelerin en büyük sorunu tüm öğrencilerin parayla geçtiğinin sanılmasıdır. bu sanrı türkiye'de ne yaparsanız yapın aşılamayacaktır.