cinsel akışkanlık

genel olarak insanı kalıplara sokmaktansa, her insanın %100 cinsellik skalasında her hangi bi noktada olabileceğini söyleyip, %100 gay yada hetero yada aseksual vb.yoktur, hepimiz de hepsinden biraz vardır diyen teori. diğer bi deyişle sexual olarak ilgimizi çeken bi tip ve kriter vardik. ona göre içimizde hissettiğimiz ile şekilleniriz.
fazlasıyla katıldığım yaklaşımdır ve yeni bilimsel argümanlar da bu yaklaşımı desteklemektedir. literatürde (bkz: gender fluid) olarak geçen kavram kişinin biyolojik cinsiyetinden, sosyal cinsiyet rollerinden tamamen bağımsız ve tamamen "bireysel algısı" ile konuyu ele almaktadır. yani buradan yola çıkarak herkesin "bilinç" düzeyi kendine has ve yegane olduğundan, aslında herkesin "cinsel yönelimi" de evrende tek bir tanedir. örneklersek ben hepberaberseksüelimdir sen ise senseksüelsindir ve ne benimki sana, ne seninki bana, ne de herhangi birimizinki bir başkasına benzemektedir.
gender fluidity cinsel akışkanlık değil cinsiyet akışkanlığıdır, çünkü genderın toplum üzerinden kurulu olduğunu söyler. (mesela doğuştan vajinası olan insan ve penisi olan insanızdır, toplum bize erkekliği ve kadınlığı öğretir.)

ancak herkesin içinde biraz aseksüel vardır kavramını yanlış buluyorum. çünkü bu "ne olacağını bilemezsin" olayı çoğu zaman toplumun elinde evirilip çevrilip kötü niyetle kullanılıyor. cinselliğin statik değil de spektrum olduğu gerçeğine katılıyorum, ama o spektrumda da insanların sabit durduğu noktalar olabilir. panseksüeller, biseksüeller vb. zaten o spektrumun aralarını dolduruyor, bir 0 ve 1 noktası olması da gayet normal bence.