türkiye'ye idamın geri getirilmesi

bunun için heberler'den gündem değiştirme uzmanı vidyosu .
7a04
durum böyle saçma bir hal almasına rağmen yinede yeniyor .
son darbe girişimi sonrası tekrar gündeme getirilen çılgınlık. orta doğulu gerici ülkelerden biri olmak için atılacak en önemli adım. hukuk ve adaletimiz yok ama idamımız var deriz artık, ne güzel!
türkiye'nin mental sağlığının varlığından söz edilemeyecek ve koşmayı bırakıp ışınlanarak gerilediği gün olur idamın geri getirildiği gün.
sabırları zorlayan her hadise sonrası gündemi meşgul eden köhne zihniyetin muazzam(!) tasarısı. bazen o kadar fazla etkileniyoruz ki yaşananlardan, hiddetlenip bu tuzak alternatifi cazip görebiliyor çoğumuz.
(bkz: teksas'a hoşgeldiniz)

yalnız, şöyle bir şey de var, yasaları geçmişte yaşanmış olayları etkileyecek şekilde getiremezsiniz. mesela 1. günde siz adam öldürdünüz ve cezası üç yıl hapis, ama 2. günde idam cezası çıkıyor. siz yine üç yıl hapis istemiyle yargılanabilirsiniz ancak. en azından olması gereken bu.
olmaz öyle şey dedirten başlık. gündem için tabii ki, hem rte alamaz bu riski, yemez. tabii çoğunluğu iç savaş yaşayan başkanlık sistemindeki afrika ülkelerine dönmediğimiz sürece. psk3'e katılıyorum. * * *
resmi olmasa da idam hep vardı zaten ama haberiniz yoktu. devlet eliyle işlenen tonla infazı kimsenin ruhu duymadı.

şimdi asker boğazı kesmeler ve komutan öldürmeler başlayınca gayrı resmi olarak yapılan idamların, resmi olarak uygulanması gündeme geldi. hülasa idam nazari bakımdan kaldırılan ama pratikte devlet eliyle uygulanmaya devam eden bir infaz yolu oldu.
almanya eğer bu iş ciddiyete taşınılırsa türkiye'nin ab'ye girmesinin tartışmadan dahi kalkacağını söylemiştir.
bu yönde açıklamalar var siyasilerin gündeminde. konunun altı da çocuklara karşı ya da birden fazla kişiye karşı işlenen canice, kan donduran suçlar diye doldurulmaya çalışılıyor.

ruh sağlığı bozuk insanların rehabilite edip topluma kazandırmak yerine öldürelim toplumu da bu yolla korku ile kontrol ederiz düşüncesi ne kadar çalışır, ne kadar etik? adalet sistemi suçluları ıslah etmeyi mi, yoksa intikam almayı mı amaçlar?

bu konu hukuk ve suç bilimcilerin işiyken, siyasetin dilinde sakız olması da düşündürücü.

siyasi boyutu için de (bkz:kandırıldık)
yasaları çıkarırken neden, ne için ve hangi anlaşmalarla hatırlamayanların oylarını devşirmek için tekrar ve tekrar gündeme gelip hiçbir değişiklik olmayacak yasadır. üzerine konusmak sadece zaman kaybı olacak birçok olayı oyalamak için kullandıklarını ve kandırılmış olmayı sürekli hazmetmek gerekir.