2000'li yıllarda anoreksiya çılgınlığı

evet böyle bir şey vardı ya,çok acı.bunu bir estetik haline getirmişlerdi.
öncelikle kısa bir geçmişine bakalım.
kate moss'u hepimiz biliyoruz,heroin chic modasının önünü çeken modellerden biri oldu.yıllarca ismiyle anılacak bir laf etmiştir.''nothing feels as good as skinny feels.''
“hiçbir şey zayıflığın hissi kadar lezzetli değildir”-kate moss.kate yıllar sonra bu lafı ettiği için pişmanlığını dile getirmiştir.

kate'in görünümünün popüler olmasıyla birlikte teenage yaştaki kızlarda bu tarza öykünerek zayıf kalmayı hedeflemeye başladılar.hatta o dönemde bir süpermodel olan niki taylor'ın kız kardeşi krissy taylor 1995 yılında zaten fit olmasına rağmen zayıflama hapları yüzünden hayata veda etti.
https://www.chicagotribune.com/1995/07/1...
neyse ki victoria's secret moda oldu ve kıvrımlı seksi modeller tyra banks,daniela pestova gibi modeller popüler oldu.gisele bundchen'ın büyük etkisini es geçmeyelim.

ama bu popülerlik sadece iç giyimle kaldı.high fashion'da bazı tasarımcıların zayıf modeller dışında kimseyle çalışmak istememesi bir kuraldı.mesela karl lagerfeld.büyük bedene karşıydı ve hep bir tip modellerle çalışırdı.

bakınız işte ''kimse kıvrımlı kadınları görmek istemiyor diyor.''
high fashion modelleri o dönemlerde zaten rekabetin bol olduğu bir piyasada iş alabilmek için maalesef kötü yeme alışkanlıkları edindiler.o dönemlerden şu yazıya bakabilirsiniz. ''when is too thin?''
https://www.nytimes.com/2006/09/21/fashi...
anoreksiyadan ölen modellerde oldu.
2006 yılında hayatını brezilyalı model ana carolina reston
https://www.nbcnews.com/id/wbna15750402
bir de magazin figürlerine bakalım. onlarında modellerden pek bir farkı yoktu.
2000'lerin başında ne kadar zenginsen,sarışınsan ve inceysen o kadar iyiydin=paris hilton.paris hilton'ın arkadaşları lindsay lohan ve nicole richie'de aşırı zayıflıklarıyla eleştirildiler.

aynı şekilde mary kate olsen'da bir dönem anoreksiyaya yakalandı.

bu böyle bir süre devam etti,ki büyük popolu bir kadın gelene kadar=kim kardashian
herkese sağlıklı, fit bir yaşam dilerim ^^ bu yazı böyle bir dilekle bitsin...
öpüldünüzzzz:*
makale gibi entry olmuş. neyse. benim hayatımda 34 yıldır var olan bir moda. kendimi bildim bileli kilo alamıyorum. hep sıfır beden geziyorum.