eurovision 2018

17 Entry Daha
fransa; şarkı güzel gerçekten, favoriler arasında gösterilmesine şaşmamalı.

almanya; bu şarkı bana adele'in someone like you şarkısını anımsattı. oradan arak olabilir melodisi çok benziyor.

italya; şarkı hep aynı düzlemde gidiyor. söyleniş tarzı da etkili tabi bu duruma ben pek ihtimal vermiyorum. onca şarkının arasından sıyrılamaz.

portekiz; şarkı melodik. duygusal bir şey geçen seneki gibi. üst üste iki sene seçilmez o kadar da değil.

ispanya; şarkı çok romantik bir havada ilerliyor. melodik de ayrıca. söyleyenler her an sahnede sevişebilirlermiş gibi bir havası var.

ingiltere; şarkının melodisinden çok yine birlik ve beraberliğe gönderme yapmasından kaynaklı bir şansı olabilir. bakarsınız ingiltere kazanır.

bu sene çoğunluk meoldik şarkılara ağırlık vermiş. geçen senenin kazananından yola çıkarak. ama bence her sene aynı şey yapılınca aradan daha farklı olarak ortaya çıkan seçiliyor. mesela heroes'un seçildiği yıldan sonra her ülke sahnede elektronik müzik ve görsel şova dayanmıştı ama jamala vurucu, duygusal, türkçe, ingilizce, ağıt yakarak ve bütün parçaların arasından sıyrılarak birinci olmuştu. sonraki yıl yine etnik müziğe döndü ortalık ama bu sefer de portekiz melodik bir şarkıyla kazandı. bu sene de bence elektronik altyapılı ama coşturucu bir müzik seçilebilir. mesela avustralya ya da israil olabilir. bakalım görecez. sürpriz olarak macaristan da birinciliğe göz kırpıyor.
benim favorim kesinlikle arnavutluk bu sene. adamın sesine çok fena tav oldum.
9 Entry Daha