islamiyet

ısrarla hiç değişmediği vurgulanan bir dindir. semavidir. ve olabildiğince semitiktir. adeta bir arap kültür festivalidir.

noktalama işaretleri bulunmayan bir dilde yazılmıştır. kulaktan kulağa yayılırken mezopotamya dilleri ile karışık bir arapça kullanılırken bugün saf bir arapa ile ve en işe gelecek şekilde tercüme edilir.

kutsal kitabı kadar hadislerle ve sünnetle şekillenen bir dindir. ama nedense hadislerin ve sünnetin çoğu, kaynağı olan peygamber öldükten yüzlerce yıl sonra birden bire ortaya çıkmıştır.

örneğin peygamberin ölümünden 50 sene sonra sadece 300 civarı hadis toplanabilmişken yıllar içinde binlerce hadis farkedilmiştir.

ilginçtir.
escinsellik, kadin esitsizligi, farkli ozelliklere sahip olan tum alt kulturler/topluluklar hakkinda kesin ve net bir yargiya sahip iken bu dine inanan kadin ve escinselleri anlamak cidden zor. olay pek cok yonden ele alinabilir, tartisilabilir ve her zaman ki gibi bir sonuca varilamayabilir. *
heteroseksuel yonelime sahip olsam, asla ve bir odun olarak asla farkli insanlara karsi empati kurma ihtiyaci duymasam/kuramasam, siddetin ve kan uzerinden isleyen bir adalet sisteminin en dogru yol oldugunu dusunsem ve cinsel hayatimi super egomun en buyuk basari kriteri olarak tanimlasam belki bu dini - diger semavi dinler gibi- mantikli bulabilirim.
sirf yalnizlik hissinden, icinde bulunulan ve bir yolunu bularak asmak zorunda olunan cikmaz yollardan, aileden ve cevreden korkuldugundan dolayi bu dine inaniyor gibi gorunmek ise insanin kendi benligine olan bir hakarettir adeta. sahip oldugu yargisal alginin yetersizligi, bu bireyleri dis etmenlere oyle kolaycasina surukler ki kisi daha kendi benligini kesvetmeden, kendi ahlak kurallarini ve degerlerini belirlemeden islam gibi dinlerin belirledigi tekduze, insan ve herhangi baska bir canli dogasina aykiri kanun ve ahlaki kurallarini benimsemis olur ve bunun farkinda bile olmaz.
korkarak sorgulayamanların için müthiş bir din olarak gözükse de dogmatik düşüncelere tahammülü olmadan, korkmadan sorgulayanlar için bir çok açığı olan, her dinde olduğu gibi bunda da insaniyetten uzaklaştıran bir durum söz konusudur.
bir yerde yaratıcının özenle yarattığını savunurken öte yandan çok büyük bir güce sahip olduğu için yaratıcının yaratılan insanlara çektirdiği zulümlerden bahsetmektedir. olmadığı kadar hümanist gözükmesinin sebebi de zekice ürkütücü cümlelerin ''eğer'' ile gizlenen bir kitaba dayatılmasıdır.
oku diye başlayıp sorgulama sinyalleri ile devam eder. egoist olmanın sınırlarını zorlayan bir yaratıcı olduğunu gizlemeye çalışır ama kendisine itaat etmediği için insanlar dışında kendi yarattığı varlıklara bile cezalar veren hikayeleri anlatır. hiç bir şeye ihtiyacı olmadığı halde yarattığı bir çok varlığın kendine itaat etmesini isteyen üstün bir güç ve bu gücün büyüklüğünü anlatır. yaşanılan dünya üzerinde zevkin gereksizliğinden bahseder. acı çekmeyi ''+'' puan olarak gösterir ve yine bunu çok iyi bir şekilde gizler.
ödül sistemini kendi üzerinde uygulatmayı kabul edenlerin hiç bir sorun yaşamadığı din.
arap toplumunu hizaya getirmek için ortaya çıkan; türklerin ilk dönem zerdüştlük, mitraizm gibi canlıya ve yaşama saygıyı temel alan inanışları benimsenmesi nedeniyle, türk toplumlarına tamamen aykırı olan inanış. zerdüştlük kitabı avesta incelendiğinde de bu uçurumu görmek mümkün. islamiyet ile aranızda bağ kuramıyorsanız sebebi ya arap kavminden olmayışınız ya da içinizdeki sonsuz nefes alan her canlıya olan sevginiz olabilir.

islamiyet bireysel inanış olarak yayılmaya uygun olmaması nedeniyle ta en baştan devlet eliyle siyasi islam olarak kendine yer bulmuş, günümüzde de ruhani bir inanış olmak yerine siyasi yönetim aracına dönüşmüştür.
bir erkek ismidir.

peygamberi hz. muhammed olan müslüman halkların inandığı dininin adıdır. kutsal kitaplarının adı kuran-ı kerim dir.
seleme kelimesinden * türemiş bir kelime olup anlamı barış'tır. aynı zamanda son din olarak hz muhammed'de vahyolmuştur .
pratikte de hoş değildir aslında. kadını dövmeyi emreden, eşcinselliği yasaklayan, peygamberin evlilik hayatından bahseden, köleliği kaldırmayan, yağmacılığı savunan bir dinin neresi iyi olabilir ki?
elektrikli süpürge dinine inanıyorum desem, beni eleştiren adamlara "saygı duy lan öküz, adamın inancı böyle" diyecek adamlar mevzu bahis islamiyet olunca içindeki tüm acziyeti buraya kusuyor. sosyoloji okusam master tezi konusu seçerdim bu çelişkiyi.

tanım: semavi dinlerden biri.