balkonu depo olarak kullanmak

eğer yandaki apartman ile burun buruna bir balkona sahipseniz yapabileceğiniz mantıklı karar. önce balkonu kapatmak, ardından raflar yaptırarak evin tüm öte berisini buraya kaydirabiliyorsunuz. tabii soğuk kış gecelerinde oradan birseye ihtiyacıniz olduğunda dona dona kutu karıştırıyor olmanız gibi bir yan etkisi de olmuyor değil.
özellikle evde yemek yapan biriyseniz ve evin balkonlarından biri ölü balkonsa hayat kurtaran bir şey.

elimden geldiğince vegan beslenmeye çalışan biri olarak evim bakliyatla, kurutulmuş gıdalarla dolu. hepsini camda saklıyorum ve koyacak yer bulamıyordum. sonra baktım hiç kullanmadığım ölü bir balkon vardı evde, kapattırmıştım. içine de büyük bir dolap ve raflar yaptırınca ev büyük oranda rahatlamıştı.

bir de adanalılıktan gelme bir alışkanlık; kendi turşumu, reçelimi, biramı, domates konservemi, salçamı kendim yaparım ve bunları depolayacak yer bulmak bir sorun olmaktan çıkmıştı böylece. aynı zamanda biralarımı hep belli sıcaklıkta ve ışıkta tutabildiğim için tatları eskisinden daha güzel oluyordu, o ev yapımı biradaki skunky koku olmuyordu mesela.

sonra üniversite bitince evi arkadaşlarım kiraladı onlar da aynı şekilde kullanmaya devam ediyorlar.

bazı trick noktaları var tabii. mesela rafları arada havalandırmak ve silmek gerekiyor çünkü güve olabilir. güve olmaması adına rafları mutlaka sirkeli suyla silin. sonra sedir ağacı yağı veya benim tercihim lavanta yağı damlatın birkaç damla. ve bakliyatların içine kurutulmuş defne yaprağı koyun. eğer fazla nemli bir yerde yaşıyorsanız kutulara ve dolaplara birkaç paket silika jel koyabilirsiniz nem sorununu büyük oranda çözüyor.
balkon oturulup kahve içilmek için var yalnız