çaresi bulunamayan kanser

4 Entry Daha
sağlıksız ve yapay sanayi ürünlerinin ve yaşam alanlarının neden olduğu bir hastalıktır.
tıpta, hastalıklarla mücadele için iki klasik eksen vardır:
1- önleyici hizmetler ve araştırmalar
2- tedavi edici hizmetler ve araştırmalar
bir hastalıkla mücadelede esas olan, hasta olunmasını engellemektir. çünkü, hastalık başladıktan sonraki herşeyin maliyeti çok yönlü ve çok ağır olabilmektedir.
bizim gibi 3. dünya ülkelerinde, devletler, maalesef önleyici değil, tedavi edici tıp uygulamalarını daha çok desteklemektedir.
nitekim, halkımız da hastalıkları önlemeye değil, hastalığı iyileştirmeye odaklı bir kültüre sahiptir.

kanser, aslında vücudun doğal yapısında var olan ve eski dönemlerde bile izleri olan bir hastalıktır.
özellikle 20. yüzyıldan itibaren çok yaygınlaşmasının nedeni basittir: insan uygarlığının yaşam koşullarının bozularak, doğallıktan yapaylığa geçmesi.
başka bir ifadeyle, kapitalist çıkarlar ve kontrolsüz teknolojik gelişmelerin sanayiye aktarılması sonucu, insan doğasına aykırı veya zararlı materyallerin bolca kullanıldığı gıdalar, eşyalar, evler ve kentler yaratılmıştır!
bu zararlı materyallerden üretilen tüm ürünler (tüketim mallarından yatırım mallarına dek hepsi!)hepimiz için bir potansiyel azraildir.
bu ürünler, gıdalardan tutun, yapı malzemelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hayatımızın parçası haline getirilmiştir.
dolayısıyla, kanserojen malların/ürünlerin hayatımızı esir aldığı bir kafeste, sıramızın gelmesini bekleyen kobaylar gibiyiz.
ahlaksız ve vicdansız mühendislik bilimi ve sermaye sınıfı sağolsun, onlar zihniyetini değiştirmedikçe, kanserin önlenmesi mümkün olmayacaktır.

fakat, birçok uzmanın uzlaştığı bir konu var ki, bünyesini ve bağışıklık sistemini güçlü ve dirençli tutmayı başaranlar, bu hastalığa yakalanmamakta veya daha düşük çapta atlatmayı başarmaktadır.
sonuç olarak, önleyici çalışmaların omurgası, düzenli spor ve olabildiğince doğal beslenmektir.
2 Entry Daha