sabun

10 Entry Daha
sabun yapmak için sodyum hidroksit ya da potasyum hidroksit kullanılmalıdır. kullanılmazsa sabun oluşmaz. sodyum hidroksit içermeyen sabun diye bir şey yoktur. kimyaya aykırıdır. yasal olarak ya sabun yapımında kullanılacak, yani ürüne tepkimeden önce giren maddeleri yazmalısınız, ya da tepkime sonucu oluşan son ürünleri yazmalısınız. sodyum hidroksit içeriğini saklamak isteyen uyanıklar, son ürünleri yazarlar.

sabunun tek bir kimyasal adı yoktur. örneğin zeytinyağlı katı sabunun kimyasal adı sodyum oleate'tir. hindistan cevizi katı sabununun kimyasal adı ise sodyum cocoate'tir.

sabunlar kesinlikle sodium(ya da potassium) cocoate ya da sodium palm kernelate içermelidir. yoksa temizlemez.

sabunun ph'ı 8 ile 10 arasıdır. eğer ph'ı 8.5'tan yüksek olursa, teknik olarak sabunun çürümesi imkansızdır. hatta diğer kozmetiklerin aksine, sabuna belirli teknikler kullanarak, daha fazla oranda organik madde eklemek mümkündür. ama ph'ı yüksek olduğu için cildin ph yapısını bozarak, kaşınma, kuruma gibi sorunlara yol açar. aslında sabun kullandıktan sonra su ile seyreltilmiş sirke ile cildinizi durularsanız bütün bu sorunlar ortadan kalkar.

sabunun ph'ı 8'den aşağı düşmez. düşerse köpürme ve temizleme özelliğini kaybeder. ama neyse ki bu geri dönüşlüdür. sabunun ph'ı 8'den aşağı düşmediği için, cilde daha çok uygun(cildin ph'ı 5.5 civarıdır) başka sürfektanlar üretilmeye çalışılmış ve başarılı olunmuştur. bu sürfektanlar genellikle hindistan cevizi bazlıdır.