üniversiteye gireceklere tavsiyeler

olur da yolu buraya düşmüş ama henüz bölüm tercih etmemiş birisi çıkabilir diyerekten vereceğimiz nacizane tavsiyelerdir.

felsefe ya da edebiyat bölümlerini kazanır da okursanız yazarlık, filozofluk falan değil felsefe öğretmeni, lise edebiyat öğretmenliği gibi meslekleri yapacaksınız. zaten bir şeyler yazıp çizmiyorsanız kimse size o gücü aşılayamaz, kendi kendinize hayat, amaç, ben kimim falan düşünmüyorsanız kimse sizin kafanızda bir ışık yakamaz, kendinizi yakmadan önce o formu yırtın ve yenisini alın lütfen. tabi, efenim kant ne demiş, blablabla, nietzsche ne demiş, blabla diye hava atarım diyorsanız, allah akıl fikir versin.

mimarlık bölümünü yazarken asla ben şöyle tasarımlar yapacağım, süper binalar dikeceğim falan diye kendinizi gaza getirmeyin, yapacağınız işin endüstriyel bir iş olduğunu bilerek yazın. bu çarkları esnetmek ya da yok saymak gücü bende var arkadaş, ben yaparım diyorsanız da karşılaşabileceğiniz zorlukları öğrenmek için bu konuda dili yanmış insanlara mesaj atın. bilin ki çok küçük bir kısmı hariç, mimarlık fakültesi öğrencileri ya dokuz altı yollarında parçalanan ofis insanlarına evriliyor ya da alaylı bir şekilde sanata yöneliyor. yurt dışında büyük bir ofiste de olsa, ofiste sabahlamak ve autocad görmekten kusmak her yerde aynı derecede sıkıcıdır.

yurt dışına kapak atmak istiyorsanız, çalışma türünüze uygun bir fakülte seçin, örneğin inekleyen lys sınavı öğrencisiyseniz tasarım, dizayn vb doğrusu çok göreceli olan ve bir kitaptan öğrenilemeyen beceriler gerektiren alanlar yerine matematiksel doğruların olduğu mühendislik dallarına yönelin, en azından kitabını açar sınavına çalışırsınız ve notlarınız daha rahat yükselir, erasmus, yurt dışı staj derken oralarda bağlantılar kurup kapak falan atabilirsiniz.

abi ben eğleneceğim, içkiler nerde, karı-koli nerde diyorsanız işletme falan yazın, kolay okunur.
15 Entry Daha