diş eti çekilmesi ve alınabilecek önlemler

dişlerin, diş kökleriyle bağlı oldukları yapının zaman içinde çekilmesidir. eğer düzgün fırçalama ve düzenli diş taşları temizlenmezse çekilirler. çekilirlerse diş hassaslığınız artar, dişinizi fırçalarken bu macun neden pembe ki diye korkuyla diş etlerinize bakarsınız. diş eti çekilmesi, dişleri yuvalarında deprem olması gibi bir şeydir. bir tanıdığımız 7 dişini kaybetti. neyse diş eti çekilmesi çok ileri aşamalara geçerse ağzınızda bakteri plağı oluşumuna bağlı olarak kötü koku oluşabilir.

ne mi yapmalıyız?

dişlerinizi düzenli ve bilinçli bir biçimde fırçalayın.
gargara yapmayı ihmal etmeyin. ben listerin'i tavsiye ederim. eğer diş teli kullanıyorsanız alkolsüz olanını kullanın.
düzenli olarak diş hekimine diş ile diş eti arasında biriken taşları temizletin. düzgün dişleri olanlar senede bir temizletseler kafiymiş ancak çarpık dişleriniz varsa 3 veya 6 ay arasında mutlaka temizletin.

bazı insanlarda bakteriler diş etinin altına kadar yerleşiyorlar. ne kadar temizletseniz bile kalıcı bir temizlik olmuyor. bunun tedavisinin cerrahi olduğunu duymuştum. sizi uyutarak veya uyuşturarak tam emin değilim, diş etilerinizi kaldırıp arasını temizleyip yeniden yerine bırakıyorlarmış.
ayrıca diş eti fazla çekilenler için damaktan alınan hücre ile yapay diş eti üretip, diş etlerine ekleme yapabiliyorlarmış.

peki diş eti kanamamız fazlaysa alternatif tıpı kullanarak ne yapabiliriz?

bir dönem bu sorun muzdarip birisi olarak turp suyu ile gargarayı şiddetle tavsiye ederim.

ayrıca dişlerinizi fırçaladıktan sonra tuzlu ile çalkalamakta iyi gelir.