hayatında hiç domuz eti yememiş insan

ortadogu bolgesi ve kuzey afrika felan disinda tum dunyanin ana besin kaynaklarindan biri olarak tuketilen bir et tipini tuketmeyen insan. turkiyede dogup buyudugumuzden pek cogumuza yabanci gelen bir tadi vardir. ulkemizde de sanildigindan cok daha fazla tuketilmekte, domuz eti satan marketler ve kasaplar da bulunmaktadir.

genelde bu insan tipi dinci de olabilir ve domuz eti yiyenlerin toplum disina itilmesi bu tipler icin caizdir. yillar icinde turkiyede ozellikle islam tabanli dinciler bu konuda cevrelerinden aldiklari gaz ile kendi argumanlarini uretmislerdir. 'domuz esini kiskanmaz o sebeple yersen seninde ahlakin bozulur', 'ne yersen osun sen domuz musun' gibi akil dolu sacmalamalar ile adeta antik asya tip literaturune katkida bulunur, kucuk pipilerini buyutmek icin kaplan yarragi yemek gibi girisimlerde bulunabilirler.
http://www.tigerhomes.org/animal/tiger-p...

kisacasi domuz eti herhangi farkli bir et turu kadar yararli/zararlidir. ayni kirmizi et gibi, hangi kisminin yenildigine, nasil pisirildigine ve tuketildigine gore degisir. nerede ki domuz pastirmasina muhtesem zararli diyip dana pastirmasini lop lop protein diye goturen insanlar vardir, onlar salaktir; itibar etmeyiniz. tadi cok farkli bir esansa sahip oldugu icin kirmizi/beyaz et ile buyuyen bizlere pek bir garip gelir, hatta olayi abartip psikolojik olarak insan eti ile bagdastiranlar bile gorulmustur toplum tabanli travma sebebi olarak.





akıllı insandır. domuz eti diğer etlere nazaran daha düşük kalorilidir ve yağ oranı düşüktür. artı olarak diğer etlerden ucuzdur. buna rağmen inek ve koyundan elde edilen kırmızı etten çok daha zaralıdır çünkü yüksek oranda bakteri ve virüs içerir. özellikle asla çiğ kalmaması, hatta çıplak elle çiğ domuz etine dokunursanız başka yemeklere dokunmadan doğruca gidip elinizi çitilemeniz önerilir. bunun nedeni domuzların bulduğu her boku yemesi ve sindirim sistemlerinin gelişmemiş olmasıdır. sağlık açısından inek ya da koyun etiyle bir tutmak çok yanlıştır çünkü geviş getiren hayvanların müthiş sindirim sistemleri vardır, mideleri 4 bölümden oluşur. sanırım bu nedenle etleri domuz kadar bakteri içermez (artı vejeteryan beslenirler)
domuz eti zaten tat olarak inek ya da koyunun yerini tutmaz, yurtdışında çok tüketilmesinin sebebi de ucuzluğudur.