rottweiler

dünyanın en salak şapşirik köpek cinslerindendir.
bir köpek bu kadar manda gibi olup bu kadar mı
tatlı olur ya.
insanlar tarafından çok saldırgan olarak bilinse de iri ırk köpeklerde olduğu gibi
aslında sakin yapıdadır.
her ne kadar sessiz dediysem de yemek yerken en sevdiği kişi dışında kimse yanına
yaklaşmamalı yoksa ıssırabilir.
onun dışında kulağını çekin ağzına elinizi sokun bişey yapmaz.
(bunu yazarken köpek manyağı olduğunu keşfeden yazar)
anlatılmaz yasanir 4 yilimiza girdik yaradan uzun omurler versin candır nese kaynagıdır bir hayattır anlatılmaz yasanir

rottweiler, diğer köpeklerle çok iyi anlaşamadığı ve sahibini çok kıskandığı için genel olarak vahşi ve tehlikeli bir ırk olarak görülür. fakat bu sevecen köpekler aslında sakin, güvenilir ve sadık bir yapıya sahiptir. bedeni çok güçlü olduğundan vahşi davranışlar sergilediğinde tehlikeli olur. bu durum, yetersiz veya yanlış eğitilmesinden kaynaklanır.

rottweiler, romalılar dönemine kadar uzayan bir köpek ırkı olduğu bilinmesine rağmen maalesef kökenini net olarak söylemek mümkün değildir. kesin olarak bilinen; romalılar genelde köpeklerin çoğunu arenalarda kavga ettirirken, rottweiler lejyonlara et tedarikçisi olarak tutulan koyunların çoban köpeği olarak beslenmesiydi. romalı tarihçi cornelius’a göre, romalılar 1. yüzyılda bugünkü almanya’yı işgal ederken köpekler, koyunlara nöbet tutmak zorunda kalmışlardı. bu köpekler, 74 yılında da alp dağlarının eteklerinde bulunan rottweil şehrinde romalılar tarafından kurulan kalede yetiştirilmeye başlandı. 300 yıl boyunca bu romalı çoban köpekleri ile yerli çoban köpekler çiftleştiriliyordu. bugün kü rottweiler ile isviçre dağ köpeği’nin benzerliği bundan ibarettir.

şehrin stratejik önemi nedeniyle rottweil hızla büyük bir koyun satış merkezi haline gelmişti. dolayısıyla çok sayıda çoban köpeğine ihtiyaç duyulurdu. koyun besleyen kasapların rottweiler’i tercih etmeleri nedeniyle bu köpek 'alman kasap köpeği’ olarak da adlandırılırdı. kasaplar bu ırka o kadar çok güveniyordu ki, bara giderken içi altın para dolu torbaları rottweiler’in boynuna bağladıkları söylenir. sahipleri eğlenirken onların paraları bu şekilde muhafaza edilirdi. bekçilik görevi üstlenen rottweiler, zamanla seyyar satıcıları tarafından da tercih edilirdi.

endüstri dönemiyle birlikte çoban ve bekçi köpeklere olan ihtiyaç azalmıştı. 1900’lü yıllarda nesli tükenmek üzere olan rottweiler ırkı, 20. yüzyılın sonlarında yeniden popüler hale geldi. 1910 yılında hamburg şehrinin polis şefi hans kruher, rottweiler köpeğini sarhoş gemicilerin dağılmasını sağlamak amacıyla kullanırdı. polisler için bu ırk, güvenilirliği ve gücü açısından çok önemliydi ve çiftleştirmeler bu doğrultuda gerçekleşiyordu. aynı yılda alman polisi, alman çoban ve doberman ırklarının yanı sıra rottweiler ırkını da resmi polis köpek ırkı olarak ilan etti.
diğer köpeklere göre diş yapısı çok farklıdır, makas şeklinde kapanan bir çene düşünün, dikiş tutmaz bu yaramazın ısırığı. kendini diğer köpeklerden ayıran bir özelliği de şudur ki, diğer guard köpekleri, (pitbull, bullterrier, doberman vs) zararlı olduklarını düşündükleri kişileri ya havlayararak kaçırırlar ya da peşlerinden koşup parçalamaya çalışırlar. ama rotweiller, pusuya yatar bekler ve güzel bir zamanlamayla ortaya çıkar. hayatları boyunca 60 bin tl yedikleri tahmin ediliyor.