yalova

termal kaynakları, ormanları ve su havzalarıyla doğal bir cennet. lakin bu cennetten köşeyi aşırı dinci arap turistler dışında pek sallayan yok. doğru dürüst bir turizm yatırımının olmaması bir yana çevredeki ormanlık arazi allaha emanet öylece duruyor. şehrin beş yıldızlı tek bir oteli var! gerisi daha düşük yıldızlı ve pansiyon şeklinde hizmet veriyor. cumhuriyetin ilk yıllarında özellikle istanbul ahalisinin kaplıcalarından faydalanmak için akın ettiği şehirde, bugün arap turist patlaması var. yerli halk 99 depreminden sonra şehrin çok kan kaybettiğini söylüyor. izmit ve adapazarı gibi akp'ye yakın bir şehir de olmadığı için devletin hizmetlerinden minimum ölçüde faydalanabiliyor. şehre biraz makyaj yapılsa ve turizme ağırlık verilse çok şeyler başarabilir. yine de bir haftasonu istanbul'dan yoruldum derseniz yalova iyi bir seçenek olabilir. şelalelerde ve ormanlarında fotoğraf çekebilir, kaplıca tesislerinde konaklayabilirsiniz.
son yaşadığım şehir. çakma eskişehir.
1995 yılında istanbul ilinden ayrılarak il ilan edilen şehir.

(bkz: sus ve yalovaya devam et)
plaka kodu 77 dir. il olmadan önce kaymakamı çok ünlüydü, hatta sırf o kaymakamı kıskandıkları için yalova il yapılmış olabilir. bir yandan da 80lerin sonu 90ların başında kimse yalova kaymakamı olmak istemiyormuş bilgisi rivayet edilir.
bu sene oraya atanan bir arkadaşımı ziyarete gittiğim, çok sevdiğim ve yaşanır bulduğum, yolları geniş, evlerinin az katlı olması ile 80ler istanbul' u retrosu havası veren, eski istanbul ilçesi, yeni illerimizden. sessiz, sakin ama eğlenceli, istanbul' a 45 dakika bursa?ya 1 saat mesafede olmasıyla ekstra avantajlı konumda.
universite okumaya gidip gencligimin en guzel 4 yilini biraktigim sehir. turist olarak gidiyorsaniz harika, yaz kis orda olmak zorundaysaniz uzerinize uzerinize gelen kuzey marmara'nin kucuk bir sehri.