ara verilen kitabın bitirilmemesi

can sıkıcı durum,başka kitaba geçilemez,bitirilmesi gerekir ama yapılamaz ,kitapla bir döngü içerisine girilir ve o kitap aylarca okunmadan kalır
benim gibi başladığı tüm kitapları bitirme mecburiyeti hisseden kişilerde vicdan azabına sebep olan durum.
başlarım ve bitiririm. eğer ara vermişsem o okunmayacak demektir. şans verir zorlarım önce okuduğum kitabı. belki sonradan açılır beni de içine alır diye. ama bazen neyse ki çok sık olmaz ilerlemez, bende bırakırım tamamen.
beğenerek aldığım kitaba başlarım bir yere kadar gelir sonra bırakırım, sıkılırım kitaptan beni etkilemez. rafa kaldırırım ve okunacağı zamanı geleseye kadar, her odama girişimde göz göze geliriz lakin ona pas vermem. suçluluk duygusu oluşur ama gururluyum bir daha elime alamam, okuyamam. öylece kalır orada. anısı olduğu için unutamam.
arkadaşımın el koyduğu sofinin dünyası, benim ara verdiğim ilk kitaptı fakat son değil diyebilirim. bazı yazarlar kitabı uzatmak için eveleyip-geveledikleri ve bir olayı yirmi sayfada zor anlattıkları için olsa gerek kitap okumaktan soğunmuş bulunmaktayım... tabii sofinin dünyası asla böyle bir kitap değildi, bitirmediğim için üzgünüm
en son paulo coelho'nun - akra'da bulunan ez yazması - isimli uyduruk kitabında yaşadığım durum.evirdim çevirdim ara verdim başka iki kitap bitirdim baktım olmuyor en sonunda arkadaşıma verip kurtuldum.
jolan chang- sevisen ciftlere taocu sevisme. eski sevgilimin evinde unuttum ayrilirken ?he bide bi kitap kalmisti sende yaa onuda getirirsen sana zahmet? diyemedigim icin yarim kalan biricik kitabim.
çin işkencesinin ayrı bir versiyonudur. kitap bırakılan yerden devam edilir. hiç birşey anlaşılamadığı için başa sarılır. ve yarıda bırakılır.
bi solukta kitap okumak

bir bardak suyu yudum yudum içince bardağın tamamı boşalmadan susuzluğunuz geçiyor ve şişiyorsunuz hatta. ama bir anda dikip içince, bardaktaki su da bitiyor, sizin susuzluğunuz da geçiyor, ama bazen geçmeyip 2. bardağı da devirebiliyorsunuz... kitaplar da böyle işte. 1 haftadır halen aynı kitabı okuyorsanız, tadı kaçmış demektir.
ara verilen ilişkiden bir cacık olmaması ile yarışır.
ara vermemek ile çözülebilecek sorundur. yalnızca kitaplara değil hayatınızda hiç bir şeye ara vermeden sonunu görmeye bir kez alışırsanız hayat kalitenizi inanılmaz ölçüde arttırmış olursunuz.
çok ara verildiyse tekrardan başlanması daha mantıklıdır.karakterleri unuttuktan sonra o kitabı okusan da kafanda bütünlük oluşturamıyorsun.bu yüzden bitirmek daha da zorlaşıyor.