deodorant

terin içerisinde üreyen bakteriler terin kokmasına neden olurlar. deodorantlar ikiye ayrılır, kimileri bakteri üremesini engellerken, kimileri de terlemeyi engeller.
deodorant kullanılmaması durumunda koltuk altlarında kötü koku oluşur. kişi veya kişinin aile üyeleri bu kokuyu fark etmeyebilirler.
işin kötü yanı bu koku, zaman içerisinde vücuda yerleşir. banyo yapılsada çıkmaz.
ter bezleri ikiye ayrılır. koltukaltı ve kasıklarda olan bezlerin ürettikleri ter derimizde doğal olarak bulunan bakterilerle etkileşime girer ve koku yapar. örneğin ellerimizde terler ama kokmaz. düzenli yıkanmak, kokmamak için temel öğedir. öte yandan yıkandıktan sonra kullanılan deodorant türevleri ter bezlerinin içine kadar nüfuz eder ve kokudan korur. koltukaltına deodorant sürmekle toksin atılımına engel olmazsınız. temiz kokarsınız. düzenli yıkanmak ve deodorant kullanmak hem kendimiz hem çevremiz için doğru bir hareket tarzıdır.
terleme toksinlerin vücuttan atımı için gerekli bir reaksiyondur. janjanlı reklamlar aklınızı çelmesin , kullanacaksanız da gerekli olmadıkça yanaşmayın. sıkça duş almak en zararsız çözümdür.
özellikle jilet değmiş tertemiz koltukaltlarına sıkıldığında afil afil yakıyor.