diyanet'in kuran kurslarına yönelik camide spor aktiviteleri

geç kalınmış olsa da başlanmış olmasıyla harika olmuş uygulama. islam temelinde camiileri zaten sadece ibadet yeri olarak görmez, oralarda sohbet edilmesini ve toplanılmasını da destekler; ama türklerin sert askeri disiplin anlayışları dinlerinde de kendini çok net gösterir. camilerde konuşulmaz hatta ibadet esnasında 2 defadan fazla (3 te olabilir emin değilim) hareket edilmez, bununla birlikte bu uygulama sayesinde;
-betonların arasında komşularını tanımadan geçirilen çocukluklar yerlerini camide başlamış kaynaşmış, arkadaşlıklara bırakır.
-islamın öğrenilmesini sağlar, ki islamı bilmek için müslüman olmaya gerek yoktur. bilgi herkesin ufkunu ve düşünce alanını genişletir.
-neredeyse okuma yazmadan önce sanal iletişimle tanışan çocuklar gerçek arkadaşlıklar edinir, gerçek duyguları tadar.
-spor takım ruhunu, aidiyet duygusunu arttırır; hırs, azim, kazanma, pes etmeme ve birçok güzel duyguyu kazandırır.
-camiler sadece yaşlıların gittiği yerler olmaktan çıkar, çocukların ilgi duyduğu yerler haline gelir, toplumsallaşmayı arttırır ve bireyin yalnızlığını azaltır.
....
daha onlarca nedenden dolayı diyanet işlerine sonsuz teşekkürler. benim için dini olmaktan daha çok siyasal olan diyanet işlerinin biraz da toplumsallaşması adına çok iyi olmuştur. şimdiki çocuklar çok şanslı.
haberleri duydum güldüm, çok güldüm, resimleri gördüm daha çok güldüm. açıp okumadım haberin içeriğini fakat insan sorar madem spor yapılacak da caminin içinde secdeye yatanların olduğu yerde spor yapmak ne akla dine hizmettir arkadaş?bahçeye çıkın. *
diyanet'in amacını bilemem... fakat dini mekanlarda sanırım top oynamak, hoplamak zıplamak pek uygun görülmeyen bir davranış.

eğer diyanet bu konuda ısrarcı davranacaksa islam'da bir reform başlatmış olacak.
çocuklukta kuran kursuna gitmiş biri olarak sevindirici bir haber olarak değerlendiriyorum. bunu hemen magazin haber mantığıyla değil de islam dinini yaşamak isteyen aileler ve çocukları adına sağlıklı ve olumludur.