güne erkenden başlamak

birçok kollara uzanır.
örneğin; güne saat 5'te başlamak vardır. güne 5'te başlayanlar genellikle çiftçi ve köylü kısımdır, tarla sürülecek, biçilecek, ahır işi falan filan derken zaten öğlene varırlar. bir de sabah namazına kalkıp sonra bir daha yatmayan kısım dahildir bu gruba.

güne saat 7'de başlamak; güne 7'de başlayanlar genellikle sabah işe gidecek insanlar ve okula gidecek sabahçı öğrenciler için geçerli bir durumdur.

güne saat 9'da başlamak; bu insanlar genellikle gününü iyi geçirmesini iyi bilen işi olmayan insanlardır. güne saat 9 gibi ne çok erken ne çok geç bir saatte kalkarlar ve kafalarında günün planını kurgulayıp ona uyarak devam ederler ve işlerini hallettiklerinde saat daha henüz 2'dir ve önlerinde kocaman bir zaman vardır.

güne saat 11-12'de başlamak; bu kişiler genellikle uykucu tiplerdir, çocuklardır, pazar günü işçileri veyahut hafta sonu memurlarıdır.

güne saat 13-14-15-16'da başlamak; bu kişiler genellikle gececidirler, ya geceleri eğlenmişlerdir ya da geceleri vardiya olarak işte çalışıyorlardır.

güne saat 18'den sonra başlamak; durumları hiç iç açıcı değildir.

----

güne erkenden başlamak insanı zinde tutar, hatta her sabah yarım saatlik bir koşu/yürüyüş vakti bile tanır. işler erkenden halledilir ve geriye kalan zaman dilediğince geçirilir.
çok sağlıklıdır. yani sadece güne erken başlamak değil, erken yatıp erken kalkmak.

çünkü sabah saatleri zihnin en canlı olduğu vakitlerdir. gece erken yattığınız için beyniniz dinlenmiştir. gece yarım yaparak yapacağınız iş gündüz daha düzgün yapılır.
erken boşalan yol alır derler, bir bildikleri vardır.