ısrar etmek

içinde şiddet, empati yoksunluğu, özel hayata saygısızlık ve bencillik barındıran kavram. ısrar, edenin küçük dünyasının algısını yansıtır, inisiyatifi dışarıda bırakarak.
en en en nefret etttiğim bir durumdur ısrar edilmesi,insanı benden soğutuyor.
türklerin ikram konusunda ya da diğer iyi niyetli yaklaşımlarını göstermek amacıyla sergilediği tipik bir davranış biçimi.

nefret sebebi, ah hele hayırda ciddi olduğumu belirttikten sonra devam ediyorsa, sonuçları karşıtaraf için ölümcül olabilir...
önümde bir düğme var, ve o düğmeye bastığım an zengin olucam.
lakin o düğmeye birileri bas, bas, bas diye '' ısrar '' ederse, o düğmeye basmaz paramparça ederim.
insanı soğutan davranış. bu nedenle; (bkz: teklif var ısrar yok)
bir konu üzerinde bazen sıkıcı ve haddini aşmış olsa da üzerinde durma eylemidir .
bazen kendimi tutamayıp yaptığım şey. fark edince kendimden nefret etmeme neden oluyor.
cok yanlis anlasilmis ve hor gorulup itilmis kakilmis bir tavirdir kendileri. nasil ki her seyin bir edebi, adabi, usulu, ayari var ise israr icin de bu gecerlidir. israr icinde kararlilik barindirir, hirs ve azim ile birleserek basariyi getiren bir seydir. bu her acidan böyledir. birisini ister elde etmek icin de kullanirsin, yaptigin iste olumsuzluklara ragmen kullanirsin, haksiz goruldugun bir durumda hakliligini ispat etmek icin kullanirsin... kullanirsin da kullanirsin ancak bir sınırı var. her seyin fazlasi zarar diye diye bir hal olan biz bunu bile bile neden israr sevmem , israr kotu, israr öl geber der olduk? israr eden kisi olsun istedigi bir sey olmahinca karsisinda duruyor ve savas veriyor demektir. sizin yapmaniz gereken bu sey gerçekten sizin icin olamayacaksa bunu anlamasi icin ısrarcı tarafa ikinci sansi vermektir. durmasi gerektigi yerde durmayip sinirini asiyor ise tepkileriniz dogal olarak hakli konuma gelebilir ancak israra sans vermemek insanlara savaslarini kazanma ihtimalini daha en basindan kaybettirmektir. birakin onlar da savasarak kaybetsinler.