nikola tesla

elektriğin ve yıldırımların efendisi. zorlu bir yaşantısı olmuştur. uçuk kaçık denebilecek ama bunun için yapabileceklerinde ve vazgeçmesi gereken şeylerde sınır tanımayan bir bilim insanıdır. nicola tesla – yıldırımlar efendisi belgeseli izlenmeli ve ya hakkında yazılan biyografi kitaplarından biri okunmalıdır.

"tesla’nın başarıları karşısında elde ettiği ödül neydi dersiniz? edison madalyası!.. edison tarafından sürekli eleştirilen birine bundan daha kötü bir ödül olamazdı. sanayi dünyasının onu bilim literatüründen silme çabası işe yaradı. yaklaşık 20 sene tecrit edilmiş bir yaşam sürdü ve modern dünyanın kurucularından nicola tesla 7 ocak 1943 te 86 yaşında neredeyse beş parasız bir şekilde öldü. teorilerini deneyecek mali kaynaklardan yoksun olduğu için sadece not tutabiliyordu. arkasında tonlarca not defteri bıraktı. bu defterler fbı tarafından hasıraltı edildi. gün ışığına çıkarılmadı." - alıntıdır.-

(bkz: ilim ve otorite)

belgeseli buradan türkçe altyazı olarak izleyebilirsiniz.



(bkz: belgesel)
adını ilk defa the prestige * de duyduğum sırp* asıllı elektrik dehası mühendisi, hakkında ufak bir araştırma yaptığımızda aslında edisonun*
onun boku bile olmayacağı anlaşılmaktadır. alternatif akımı bularak şu an hayatımıza bir çok kolaylık sunmuş başta radyo,radar,florasan ve dahası icatlar sunmuş,peki yaranabilmiş mi bunu sanırım ilk ve orta öğretim kitaplarımızda görmediğimiz için anlayabiliriz** aynı şey amerika için de geçerlidir varsa yoksa götü boklu thomas edisondur.

ayrıca;(bkz: haarp)
"kutsal kitapları okuyup anlayanlar ateist, okuyup anlamayanlar dindar olur. hiç okumayanlar ise yobaz. " sözünün sahibidir. dünya uygarlığına iki gömlek bol gelen adamdır.
günümüz ac sinyal inin babasıdır. böylece çok daha masrafsız elektrik iletilmiştir. aslında şuan kullandığınız her bi bok tesla sayesinde olmuştur. elektromanyetik dalga ve alanlardan tutun standart elektrik iletimi ve diğer pek çok elektronik cihaz konusunda da fikirler öne atmıştır ama asla değer görmemiştir. tesla delisin adamım. çok sonra icat edilen şeylerin zaten tesla tarafından düşünüldüğü de ortaya çıkmıştır.
28 ekim 1943 te philadelphia deneyi yapmıştır. iddaya göre amerikan donanmasına ait 1240 tonluk gemiyi birkaç dakika içinde 600 km'den fazla bir uzaklığa gönderip geri getirmiştir.
efendim kendisinin sanayi ve bilim çevrelerinden dışlanmasının esas sebebi olmadık işlere girişmesidir. mesela filadelfiya deneyi ile bir gemiyi ışınlamayı başardığı iddia edilmektedir. lakin kendisi gemiyi nereye ya da hangi zamana ve ne formatta ışınladığını belirtmemiştir. geminin mürettebatı ve daha da önemlisi o pahalı gemicik yok olmuştur.

sonra kendisi oraya buraya tuhaf antenler vericiler şunlar bunlar dikmek istemiştir.

son olarak istersek dünyayı ikiye bölebiliriz hem de tam ortasından, hadi deneyelim mi? diye tutturunca biraz korkutmuştur insanları.