18 yaş çok erken

#18yascokerken hashtagiyle devlet tarafından koruma altındaki çocukların/gençlerin yurtlardan ve koruma altından ayrılmaları için 18 yaşın çok erken olduğunu, bu kimsesiz bireylerin hayatta güçlü kalabilmeleri ve hayata tutunabilmeleri için en az 21 yaşına kadar korumanın devamını isteyen, bunun için kampanyalar başlatılan çalışma.

henüz çok az imza alan kampanyayı imzalamak için;

http://www.change.org/p/t%C3%BCrkiye-b%C...
psikolojik kuramlarda, bireysel gelişim dönemleri açısından 18 yaş, gerçekten de yetişkinliğe geçiş anlamında değildir.
ancak, uluslararası uzlaşı noktası olarak, medeni hakları kullanma ehliyeti için yeterli olarak görülmüş bir değerdir.

yaş ve yetişkinlik olgularının ifade ettiği değerler, kültürden kültüre ve toplumların refah düzeyine göre farklılık gösterebilir.
ülkemizin sosyo-ekonomik koşulları düşünüldüğünde, 18 yaş sınırı, bireyin yalnız kalıp hayatına devam edebilmesi için yeterli bir süre değildir.
hele ki, hayata şanssız başlangıç yapmış ve daha çok desteğe ihtiyaç duyan bu çocuklarımız ve gençlerimiz daha uzun süre sosyo-ekonomik ve psikolojik destek almayı haketmektedir.
benim kişisel görüşüm, 25 yaşın dönüm noktası olduğu yönündedir.
ama, diyanete ve yandaş ihalelerine para yetiştirmekten, bu tür kesimler için para, uzman ve mekan yeterli olmamaktadır haliyle...
hamdolsun!
sabah imzalayacağım ve paylaşacağım kampanya. başlatanların ve yayanların gözlerinden öpüyorum.
bugün imzalayıp paylaştım. up'lasak gençler?
daha lise eğitimini de bitirmeden, kendi ayakları üzerinde duracak bir iş sahibi olmayan, kalacak yeri olmayan 18 yaşında bir genci kapı önüne koyuyorsa o devletin de, önceliklerinin de, şartlarının da amk.
haber portalları ve medyada da kendine yer bulmaya başlayan kampanya. umarım sonuca ulaşılır.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/18-yas-cok-erken-1516378/
sol frame'e sabitlenmesine sevindiğim başlık. soldaki sabit başlıklar arasında farklı bir renkle de verilebilse daha güzel dururdu. emeği geçenler sağ olsun.
eğer sevgi dolu, en azından sıcak anne yemeği olan bir aile ortamında büyüyen çoğumuz gibi eşit psikolojik şartlara sahip olsalardı bedavadan bir şeyler elde etmelerini istemezdim ancak o bedel kimsesiz çocuklarca çoktan ödenmiş durumda ve 80 milyonluk ülkede zaten sonuncu olarak kapıdan geçiyorsanız ilerisi de çok parlak olmayabilir sizin için.
bedavadan bir şey elde etmek şöyle dursun; anne sevgisi ve ilgisinden, babanın şefkati ve koruyuculuğundan ve her türlü kardeş, akraba gibi ilişkilerden yoksun olarak büyüyüp; tacize, ötekileştirmeye, negatif ayrımcılığa uğrayan bireylerin, sosyal devlet ilkesi ve tabii insaf ve vicdan gereği daha fazla desteklenmesini, gözetilmesini hedefleyen başlıktır.

"direkt" yerine "direk" yazan yeterince memurumuz varken, bu çocuklar direkt memur falan da olamıyor zaten ve vicdansızlığın en alasını yapan ve iki cümle kurmaktan yoksunlar da memur olmasınlar zaten.

keşke derken dikkatli olmalı insan. anan baban, kardeşlerin, akrabaların, çevren... işte onlarda hiçbiri yok.
26 yaşına gelip, hala bir baltaya sahip olmamasına rağmen kendisine bakılmasına şükretmeyip, kimsesiz çocuklara çemkiren yazarımsıların takıldığı başlık.

ana babası olsa, ana babası baksa zaten yurtta olmazdı, a zeki yazar! yemeğini suyunu verince "bakılmış" mı oluyor?

hem vicdan yoksunu, hem akıl yoksunu, hem okuduğunu anlama özürlü, hem de türkçe dil bilgisi çok kötü! tırnak işaretinin nerede kullanılacağına bir baksa da, kpss'de bir iki net yapıp bir yerlere gelse.
üniversite hayatları boyunca kira giderlerinin karşılanması ve kyk burs tutarının 3 katı kadar burs verilmesi koşuluyla çok da erken olmayan yaştır.
haklı bir hashtag. insanların hayatını kazandıracak yaşa gelmesi gerek ve o sırada hem yurdun işleriyle de barınma karşılığında yardımcı olabilirler.
18 yaşından 21 yaşına çekilmesi konusunda hayat sende derneğinin çabaları sonuç vermiş gibi görünüyor.

mutluluk,

http://www.haberturk.com/gundem/haber/12...