18 yaş çok erken

#18yascokerken hashtagiyle devlet tarafından koruma altındaki çocukların/gençlerin yurtlardan ve koruma altından ayrılmaları için 18 yaşın çok erken olduğunu, bu kimsesiz bireylerin hayatta güçlü kalabilmeleri ve hayata tutunabilmeleri için en az 21 yaşına kadar korumanın devamını isteyen, bunun için kampanyalar başlatılan çalışma.

henüz çok az imza alan kampanyayı imzalamak için;

http://www.change.org/p/t%C3%BCrkiye-b%C...
psikolojik kuramlarda, bireysel gelişim dönemleri açısından 18 yaş, gerçekten de yetişkinliğe geçiş anlamında değildir.
ancak, uluslararası uzlaşı noktası olarak, medeni hakları kullanma ehliyeti için yeterli olarak görülmüş bir değerdir.

yaş ve yetişkinlik olgularının ifade ettiği değerler, kültürden kültüre ve toplumların refah düzeyine göre farklılık gösterebilir.
ülkemizin sosyo-ekonomik koşulları düşünüldüğünde, 18 yaş sınırı, bireyin yalnız kalıp hayatına devam edebilmesi için yeterli bir süre değildir.
hele ki, hayata şanssız başlangıç yapmış ve daha çok desteğe ihtiyaç duyan bu çocuklarımız ve gençlerimiz daha uzun süre sosyo-ekonomik ve psikolojik destek almayı haketmektedir.
benim kişisel görüşüm, 25 yaşın dönüm noktası olduğu yönündedir.
ama, diyanete ve yandaş ihalelerine para yetiştirmekten, bu tür kesimler için para, uzman ve mekan yeterli olmamaktadır haliyle...
hamdolsun!
eğer sevgi dolu, en azından sıcak anne yemeği olan bir aile ortamında büyüyen çoğumuz gibi eşit psikolojik şartlara sahip olsalardı bedavadan bir şeyler elde etmelerini istemezdim ancak o bedel kimsesiz çocuklarca çoktan ödenmiş durumda ve 80 milyonluk ülkede zaten sonuncu olarak kapıdan geçiyorsanız ilerisi de çok parlak olmayabilir sizin için.
üniversite hayatları boyunca kira giderlerinin karşılanması ve kyk burs tutarının 3 katı kadar burs verilmesi koşuluyla çok da erken olmayan yaştır.