1989 taylor's version

taylor swift'in haklarını tamamen elinde bulundurmak için yeniden kaydettiği eski albümlerinde sıra 1989'a gelmişti, birkaç saat önce taylor albümün 27 ekimde çıkacağını duyurdu. albüm kapağındaki eski ikonik polaroid fotoğraf yerine oldukça casual bir cover seçmiş, kırmızı ruj yerinde allahtan.

özellikle albüme yeni eklenecek 5 şarkı için oldukça heyecanlı olduğunu söylemiş. muhtemelen çok sağlam bir feature gelecek. şimdiye kadar ismi geçenler: dua lipa, lorde, harry styles, the weeknd, drake...

her ne gelecek bilemiyorum tahmin dahi edemiyorum ama oldukça heyecanlıyım.

1989 (taylor's version), orijinalinin yayınlanmasından tam 9 yıl sonra aynı günde 27 ekimde yayında.

4 gün oldu çıkalı. sevdim gibi aslında. zaten kadın bunları eski albümlerinden daha iyisini yapayım diye çıkarmıyor, haklarına sahip olayım diye çıkarıyor.
dolayısıyla stolen version'larından daha iyi daha kötü ayrımını yapmak bence doğru değil.
unutmayalım ki eski çalıntı versiyonlarından taylor çok az gelir elde edebiliyor.

albümde çok risk almamış aslında. vokaller çok daha net geliyor. altyapı kaliteleştirilmiş. style için çok eleştirdiler ama ben sevdim gibi ya. artık stolen version'ları açıp dinlemem bile. ha bi de i know places(taylor's version) eski halinden kesinlikle daha iyi.

vault track'lara gelirsek... ben istediğimi pek bulamadım. hiç 1989 era'sına ait değil gibi tınıyorlar. hepsi de midnights'a koy sırıtmaz. genel olarak albüm de vaultlar da midnightsfication'lanmış.

"slut!" herkesin merak ettiği ve bad blood 2.0 tarzında olacağını düşündüğü bir şarkıydı, o da çok farklı bir havada çıktı. ki ben biliyordum, taylor'ın iddialı isimler koyduğu şarkılar genelde upbeat olmuyor. benim en sevdiğim vault track çok net biçimde say don't go. piyasada iş yapabileceğini düşündüğüm ise is it over now? ki onu da single yapmış.

reputation ve debut kaldı geriye rerecord'lanacak olan, bakalım.
şarkılardan style ve shake it off’a ısınamadığım ama wildest dreams ve i know places’e de bayıldığım yeni ama aynı zamanda da eski taylor swift albümü.