biscolata reklamları

hiç ilgimi çekmeyen adamların oynadığı reklam. dönüp bakmıyorum bile.
new world orderın ticari metaforu olarak bellediği kaslı, ince ve tüysüz erkek bedeni ambalajına sarılı pazarlama ve satış harikası(!) yöntemin sonuna kadar kullanıldığı komik reklam..
karşı cinsin buna eşdeğer ambalajı da 90-60-90 tüy gibi olan, güldüğünde ağzı kulaklarına kadar uzama kabiliyeti gösteren çiroz hatunlardır.

dünya insanı, gerekli ve doğru olanın yukarıda açıkladığım ölçü ve özelliklere sahip olan insan olduğu noktasında birleştirmek istenir daima. bu özellikleri taşımayan, ve hatta bunun çok dışında özellikler arz eden insanlar ise açıkça ama çok derinden bir dışlamayla karşı karşıyadır her zaman. bazı reklamlarda, yukarıda sayılan özelliklerin çok dışında özellikler taşıyan ögelerin (örneğin başlığa konu olmuş reklamda ayı tipli erkeklerin kullanılması durumu) kullanılması da, bu dışlamanın aslında açık ve ironik bir göstergesidir. burada tüketiciye sunulan şey tam olarak, seyircinin istediği ya da beklemesi arzu edilen şeyin tam aksinin sunulması yöntemiyle komedi unsuru kullanmak ve dikkati bu yönde odaklayarak akılda kalıcılık oluşturmaktan başka birşey değildir.

tek tip bir doğru ve beğeni yaratmak adına yapılan bu türden dayatmaları kınıyor ve kelli felli, götlü göbekli ayılarla kısacası değişik renklerle dünyanın daha yaşanası ve güzellikte bir yer olacağını hatırlatıyor ve bear forever diyoruz..

(bu arada tam entry yi göndermek üzereyken televizyonda bu mükemmel reklam başlamasın mı?)
albenisi olmayan reklamdır. hatta bunlar yerine hatunlar dans etse daha bile iyiydi.
sümsük heriflerin yerine ayılar oynasaydı dedirten reklam. sözlük yazarları tarafından koli koli alınırdı.
göbekli erkek görmek istediğim, bu konuya netteki tüm ayıların organizatörü olan dark bearın el atmasını istediğim reklam. organize olun da gözümüz tüysüz şeftaliler yerine gerçek erkek görsün.
eski reklamlarda çıkan ispanyol erkeği carlos'a derin hislerim var. bana evet desin gerekirse flamenko oynarım...

(bkz: her gençkızın rüyası)
türk çikolata sektörü reklamlarının başında görülen genç kız teması hatasından dönülmüş olduğunu gösteren reklamlardır .sektörün hitap ettiği büyük kitleye ulaştığınında göstergesi aynı zamanda. yıllardır "kadın bedenini para için kulanıyorlar" temalı eleştiriler artık farklı boyut kazanacaktır . tabi o zaman eleştiren kadınların şimdi nasıl tepki göstereceği merak konusu .
ekrana yapıştıran,sonra da hayatımda asla böyle bir erkek olmayacak diye hezeyanlara sürükleyen reklam.hepsini istiyorum,fransızı,ispanyolu hepsini.