buzul çağı

işte bir gün gelir çatar başınıza gelir, lütfen aklınızın başını alın, sonra tükenmesin hiç kimse, ama artık zor, nedenlerini ispatlarla söylemek istiyorum, yakında buz çağını yaşayacağız, şimdiden kulaklarım çınlıyor, hassk, diyenler var, ama bu kaçınılamaz, olan bir şey , tarih ve belgeselleri araştırıyorsanız, artık apolitik olarak rahat bir şekilde bir eylemimi gerçekleştirebilirim, bu olayda politika yok , siyaset yok, sadece doğa olayı var, bakalım buz çağı ile nasıl mücadele edecekler sayın yöneticilerimiz? bir de şu an ben sallamıyorum, bu gerçek ve çok yakın , bizim kurtarıcımızdır.

1500 yıllarında yaşanan olaydır, ve tüm avrupa felç olmuştur, savaşların başlamasına sebep olmuştur! yıllarca güneş doğmamıştır!

bilim adamlarının açıklamalarına göre 2020-2030 arası bir buzul çağı oluşmasının değerleri %90, 2030 dan sonra ise %100, bunun sağlam açıklanabilir temelleri var.kesinlikle bir buzul çağı yaşayacağız, ve bu daha önce olmuş!
evet artık sinyalleri alınan çağdır, çok yakındır, emin olun ki olmuyorsa bir yanlışlık vardır, güvence bizde.

öyle bir zaman gelecek ki hiç kimse inanamayacak, zaten , inanılamayan durumları , sonradan söylemek çok da önemli değil, önemli olan önceden söylenmek , işte siz de araştırmacı olun lütfen, araştırın, aynen ispatlarsınız, gün gibi açık, bir kaç gün sonrası yine dolu ve hortumlar olacağına işaret ediyor..
geçen sene hatırlarsak ,



işte artık bilim adamları da buzul çağının geleceğini söylemekte, 2020 ile 2030 arası gerçekleşmesi kaçınılmaz, zaten bunun sinyallerini doğa vermekteydi..

ilk başta kimse inanmak istemeyecek, fakat sonrasında zaten gerçekleşmeye başladığında inanmaya gerek kalmayacak..

gerçekten şaka değil, bilim adamları da artık mini buzul çağını beklemekte, ve her an gerçekleşmesi muhtemel, peki dünyaya ne olacak, gök yüzü biraz daha karanlık oalcak, daha bulutlu olacak, daha az güneş alacak, bu ne anlama geliyor, daha az güneş gören coğrafya, aslında dünyanı bir çok yerini kastediyorum, buralarda ekin yetişmesi zorlaşacak hatta mümkün olmayabilir, bunlar komplo teorisi değil, buzul çağları tanıdık olduğumuz tarihten de araştırırsanız bulabileceğiniz dönemlerdir. buzul çağlarında kıtlık ve savaşlar meydana gelmiş, ve coğrafyalar şekillenmiştir, işte bu kadar önemli olan şey neden açıklanmıyor diye bir soru aklınıza gelebilir, böyle bir hassas konu son ana kasar açıklanmayabilir, hatta sonrasında da örtbas edilmeye çalışılabilir, ama insanlığa faydası olamaz, olmaz da zaten, zaten buzul çağı geldiğinde bakalım görelim insanlık ne seviyedeymiş, daha iyi anlarız diye düşünüyorum..
anlaşılan buzul çağı yavaş yavaş gelmekte, belki de ansızın gelmekte, buzul çağı denince illaki kar yağışı demek değil, şu an olan soğuklar kışın bile yaşanmamıştı, daha fazla ne söze gerek var, ağaçlarda çiçekler açmış, bu soğuk o açan çiçeklere ne yapar bilemem, böylesine keskin soğuklar nerede görülmüş, görülmüştür belki elbette, ama iki ay sonrasında tarlalarda çiftçiler ziyanda, ne erik ne de domates yetişecek, tabi ki doğal yetiştirmek anlamında, yoksa bunun da üstesinden gelinir, ama nihayetinde buzul çağında çok da fazla bir seçenek bulunmuyor..


bu tabi ki buzul çağının başlangıcı değil ama buzul çağının olmayacağının da söylenemez.

amerikadaki olay, kutup girdabı olarak bilinir, fakat bu hep oluyordu ancak bu kadar erken olmuyordu eylül ayı gibi..
buzul çağı dünya'da yaz ile kış gibi bir dönemdir. belli periyotlarla dünya ısınır ve soğur. çok da endişelenmeyin zira teknolojik yapıdan ve medeniyetten çok daha uzakta olan atalarımız 13 bin yıl önce sona eren 57bin yıllık buzul çağını başarıyla atlatmışlardır.
küçük bir versiyonu ile ilgili 2012 den beri yer yer gündeme gelen iddialar var. iddialar nasa'nın 30 yıl sürecek bir kısa buzul çağı beklediğini yönünde.

fakat global climate change şubat 2020 tarihli yazıda 11 yıllık periyotlarla azalıp artan güneş enerjisi değişimleri oluyor ve bunun rahatlıkla öngörülebiliyor. eli kulağında bir mini buzul çağı yok diyor.
(kaynak: https://climate.nasa.gov/blog/2953/there...)

ayrıca climate feedback de iklim analizlerinin herry pettit ve sean martin'e ait bu iddiayı desteklemediğini bildiriyor.

(bkz: küçük buzul çağı)
şu an etkisini göstermekte olan olaydır, her ne kadar kar yağmasa da, nisan ayında buz gibi bir hava olmasının nedenidir.