eczaneden çıkarken hayırlı işler demek

bana hep garip gelir bir eczanede hayırlı işler sözünü duymak. yani eczanede işlerin iyi gitmesi için ilaç satıp para kazanması gerekir. ama ilaç satması içinde hasta insanların olması lazımdır. *
zaten hastalanan insan sayısını değiştirmek mümkün olmayacağı için, ve o bölgede hastalanan insanların ilaç için oraya gelmesi de değiştirilmeyecek derecede doğal olduğu için, söylemeseniz de olacağına varır niteliği taşıyan iyi niyet öbeğidir. kıssadan hisse bir işe yaramaz bu iyi niyet, hayırlı işler olması hastalanan ve o eczaneyi tercih eden insan sayısına bağlıdır. olacağına varır..
insanların hastalanmasını dilemek gibidir.
aha, yıllardır beklediğim an geldi. sevgili arkadaşlar, işte şu anda hayırlı işler'deki mantık hatasını açıklıyorum, hazırlanın. oturun, arkanıza yaslanın, oh ne güzel, sigara falan hepsi tamam mı?

hayırlı eşit değildir iyi.

iyi işler dilerken, işlerin iyi gitmesini, bol bol siftah yapılmasını istediğinizi belirtiyorsunuz esnaf arkadaşa.

hayırlı işler dilerken, eğer hayırlısı öyleyse, işlerinin kötü gitmesini de diliyor olabilirsiniz.

mesela eczaneye hayırlı işler dilemek belki eczanenin ssk-bağkur reçetelerini dibe vurduracak, aspirin dahi satacak müşteri bulamayacak adam. varsa yoksa biberon ve prezervatif, bir miktar da bebek bezi tabii. ya da adamın çok çok kazanacağı para onun için hayırlı olmayabilir, o yüzden kazancı sizin hayır dileğiniz yüzünden düşebilir mesela. ya da hayırlı bir alışveriş yapmıyordur, bütün müşterileri de kara para aklayıcıları, mafya vb. ise yazık battı adam.

hayırlı işler dilemeyin, yazık*. iyi işler dileyin.
harika entrylere ev sahipliği yapmakta olan başlıktır. çalışan beyninize* sağlık güzel insanlar..
hayırlı işler eczacı hanım, hastanız bol olur inşallah..! (dense yeridir)
tekel büfesinden alkol satın aldıktan sonra söylenmesinden daha hayırlı bir eylemdir. * *
camiden ve bankadan çıkarken hayırlı işler demekten daha iyi olsa gerek.
eczacının "yine bekleriz" şeklinde cevap vermesiyle sonuçlanır.