eşcinselliğin artık sınıfları aşamaması

eğer ortanın altı hakkında konuşacak olursam ne yazık ki böyle bir ayrımı bende yapıyorum. bir kere yanlarında oturayım dedim. dertleşmeye başladım. off o onun parasını yemiş, o şuna bi miktar para kitlemiş, bir tanesi parasızlıktan götünü satmaya başlamış, bir tane cd'nin önüne bmw x5'li adam gelmiş, bunu zenginlik belirtisi olarak anlatıyorlar bu arada, direk bu cd'nin sikine oturmuş falan... içim şişti. dedim ben nereye geldim.

sonra bunların içeceklerinin paralarını ödedim, kalabalığa karıştım.
doğrudur...
bu durum, kapitalizmin ve sağ iktidarların meyvesidir.
bu konuyla bağlantılı yorumlar için: (bkz: sözlüklerin modern kamusal alanlar olması)
sadece eşcinsellikte değil, tüm insanlar için geçerli bir durum. sınıflar arası keskinlik artmakta. zenginle fakir arasındaki uçurum açılmakta. bu da kültürel altyapılar ve ahlaki duruşlar arasındaki ayrımları daha da çoğaltmakta.

bir sosyal sınıf, diğerini ötekileştirmekte. hindistan'ın kast sistemine doğru bir gidiş var sanki.
fakirlerin aşağılandığı, zenginlerden nefret edildiği bir ortam oluştu sosyal medyada. bu konularda yapılan sözde esprilerin haddi hesabı yok.

sosyal medya da, tam olarak olmasa da, reel hayatın yansımasıdır ve kullanıcısı olan kişilerin, reel hayatta açıkça yapamadıklarının bilinçaltlarından sanal hayata yansıyan tezahürüdür aslında. gerçeklik ile sanallık arasındaki ayrım belirsizleşirken, sınıfsal ayrımlar daha belirgin olmaya başladı. oysa internet'te zengin-fakir gibi ayrımlar yoktur aslında. internet, eşitlikçi bir ortam("dı" - hala öyle mi? - emin değilim.).

reel hayata, gerçek hayata dönecek olursak, sahte trendlerin ve reklam yönlendirmelerinin esiri olmuş kitleler arasında eşcinsellerin oranının daha yüksek olduğunu düşünmek için sebeplerim var. sınıflararası ilişki kurulmakta zorlanılması da, eşcinsellik dışı kitlelerdekinden birazcık daha yüksek oranda olabilir bu meyanda...
sadece eşcinsellerde değil heteroseksüellerde de öyledir bence. maddeci olduk birçoğumuz. çağın getirisi.ister istemez tanıştığımızda üstüne başına varana kadar inceliyor bir denklik kurmaya çalışıyoruz. mesleği, yaşam standardı vs zaten başat kriterler. bu vakitten sonra da aksi zannımca pek mümkün değil.