paşa çayı

soğuk sulu çaydır efendim. 27 yaşında olmama rağmen halen bu şekilde içerim çayımı*. iş yerindeki çaycı ablamız yeni başladığında garip bakışlar altında getirirdi çayımı bu şekilde ama sonradan alıştı*.
en ideal çaydır. ağız sağlığı önemli. birde hasssas bir deri yapınız varsa. bende son 1 aydır böyle içiyorum. *
bazı yerlerde bir fincan çayın içine bir parça buz istediğimde garip yüz halleri ve abuk hareketler * sebebiyle dışarıda ağız tadıyla içilemeyen, içirilmeyen çaydır. *
küçükken annemin zorla içirdiği çay..
yıllardır insanlara diş ve dişeti hassasiyetim bahanesiyle içine bir kısım soğuk su eklettiğim çay. çayın tadı illa ki sıcak çıkar ama kısıtlı bir zamanda bir sigara çay keyfi için mekana oturup sigaranın yarısına gelip hala çaydan bir yudum alamamışsam ne anlamı var a dostlar. soğuk su talebim sebebiyle her seferinde insanların tuhaf bakışlarından kaçamıyor olsam da dilimin tat alma hissinde geçici kayıp olmasındansa sıcağa yakın ılık paşa çayı her zaman tercihimdir.
özellikle yaz aylarında yaparım. bir kaç sebebi var, çay içmeye alışık olmayan bünye yüzünden damağımı yakarım sonra uğraş dur, birde şu harareti alır saçmalığı külliyen yalandır, daha çok sıcak basar terlerim*, susarım. onun için paşa çayı candır. zaten sıcak içeceklerle aram yoktur kırk yılda bir işte.
6 yaşında içmeyi bıraktığım çay şekli. ılık çay mı olur lan. kendinize gelin alooooo.
krallara layık hafif demli ya da tavşankanı olanı varken imamın abdest suyu formunda karşımıza çıkan paşa değil resmen paşa torunu çayı.
sağlık açısından da mantıklı olandır paşa çayı .
çok sıcak yada çok soğuk (içecekler) mide de hasarlar açmakta, çürütmekte.
paşa gönlümün paşa çayı ' kıvamı: ilık, açık ve şekersiz