romantik erkek

vermediyse mabud,neylesin mahmut.vermedi hayat.en son bizimkiyle carte dor böğürtlen aldık,yalaşırık misali,yapış yapış olduk,zevk kalmadı.bide romantizm için para gerek,benim ki bugüne kadar otobüs kartımı dolduramamış insan,napsın bebeğim kapıma gül dökemez ki.
romantizmi incelememiz gerekirse;18.yüzyılda klasisizme tepki olarak fransa’da doğmuş bir edebi akımdır. 19.yüzyılda tüm av­rupa’ya yayılmış ve orada benimsenmiştir. ortaya çıkişında 1789 fransız ihtilali sonrasında ki toplumsal, siyasa! ve düşünsel yapının etkileri vardır. fransız ihtilali’yle krallık yıkılmış, gelinen süreçte, toplumsal ve ekonomik evrimini tamamlayan yeni sınıf burjuvazi, halkın da desteğiyle iktidar olmuştur. fakat çalkantılar tümüyle durulmamış, toplum kralcılar ve cumhuriyetçiler olarak ikiye bölünmüştür. aydınlanma çağı düşünürlerinden montesqueu, voltaire, rousseau ve diderot gibi düşünürlerin öncülüğünde, insanın hak ve özgürlüklerinin savaşımı verilmiştir. toplumsal gelişmenin önündeki tüm engellere savaş açılmıştır. fransız ihtilali bu birikimlerin sonucudur. klasisizm akımı nasıl kuralcı, güçlü krallık rejiminin ürünüyse, romantizm de fransız ihtilali sonrasının überai ve özgürlükçü havasının ürünüdür. aydınlanma çağı’mn düşünsel, sanatsal, toplumsal ve siyasal birikimleri romantizm akımını besleyen temel kaynaklardır. victor hugo, romantizmin ilkelerini “cromwell” adlı oyununun önsözünde ortaya koymuştur.
ideal seks partneri olmayabilir ama ideal hayat arkadaşıdır.


ve aslında bulması oldukça zor olandır.mesela basit bir şekilde türkiye de ki erkeklerin %60ının eşcinsel olduğunu varsayalım.(aslında 3 erkekten birinin eşcinsel en azından homoseksüel eğilimli olduğu söyleniyor ama biz cinsel aydınlanmasını yaşamış bunu gündelik hayatıyla bütünleştirmiş bireyleri alalım ki bu oran %3-5 gibi bir şey olacaktır)
şimdi bu erkekler arasından %25 ihtimalle hayat görüşünüzün , beklentilerinizin , yaşama şeklinizin uyuştuğunu varsayalım.(ortalama bir insandan bahsediyoruz tabi cinsel aydınlanmasını yaşamış bir türk homoseksüel erkeği ne kadar ortalama olabilir emin değilim )
ve bu anlaşabildiğiniz homoseksüel erkeğin romantik olma ihtimalini düşünelim.(türk erkeklerinin %8i aşklarından dolayı pırlanta yüzük aldığını söylemiş , tabii bu kadar maddeci bakmıyoruz olaya ama elimizde ki en net veri bu , ne yapalım?)


sonuç olarak bir gün sokakta tanıştığınız bir türk erkeğinin anlaşabilceğiniz gay bir romantik olması ihtimali 6/1000 yani tanıştığınız 1000 kişiden 6'sı en -iyi ihtimalle- bu gruba dahil oluyor.ve bu 6 kişiyle tensel bir çekim hissetmeme ihtimalimizi de katarsak eğer diyebiliriz ki ''o beğenmediğin romantik erkeği nah bulursun''
bana soracak olursanız, romantik insan yoktur. seven veyahut aşık olan insanların davranışlarına konmuş isimdir.
çünkü; şöyle düşünelim seven bir insan eve giderken veya buluşmaya giderken açan bir çiçek görür ve bunu kopararak sevdiğine götürür, sevgiliside romantik der. lakin akşam yemeği, seven insan farklılık ister bence, sofraya veya masaya renk katmak ister, hazırlık yapar, özenir vs bunu gören karşı taraf romantik der. veya film izlemek, sevgi olmayan ilişkilerde en ufak öpüşme sahnesinde sexe başlarlar, seven çift olursa o sex için hazırlık yapar, özenir, her gördüğü yada bulduğu fırsatta yapışmaz adamın.
kısaca, aşk veya sevgi varsa özen vardır, çaba özellikle, sonuca baktığımızda ise biz bu insanlara romantik deriz geçer.
  • /
  • 2