varlık fonu

varlık fonu nedir diye detaylı olarak ne oldugunu bilmek isteyenler mahfi eğilmez sağda solda gezinen detaylı yazısını okuyabilirler. biz ise merak eden okuyuculara kısa özet geçelim.

varlık fonuna devredilen kuruluşlar her türlü malı, mülkü ve parası sayıştay denetlemesinden (özel denetim varmış ama o da keyfi gibi duruyor) geçmeksizin bu fonun kontrolüne bırakılıyor. kontrol derken yönetimlerin devam edeceği, şirketlerin yatırımlarını özerk şekilde yapabileceği söyleniyor. buna karşın kuruluşların tasarrufların varlık fonu tarafından istenilen yerlere aktarılacak.

neyse dediğim gibi siz mahfi eğilmez'in yazısını bulup okuyun daha doyurucu olur.
resmi gazete’de ziraat bankası, botaş, türkiye petrolleri ao, ptt, borsa istanbul ve türksat'ın sermayelerinde bulunan hazine'ye ait hisselerin tamamı, türk telekom’un yüzde 6.68 oranındaki hazine’ye ait hissesi ile eti maden ve çaykur'un varlık fonuna aktarılmasına karar verildiği duyurulmuştu. zaten ülkenin elinde şirket mi kaldı, olanları da fona aktarıp faiz gelirini paşa paşa yersiniz olur biter.
resmi gazetede yayınlanan karar ile satışa çıkartılmıştır. buna göre ziraat bankası, halkbank ve thy'nin yüzde 50'si, ptt, eti maden, çaykur ve tpao'nun tamamı satışa çıkartılmıştır. yani arkadaşlar sözün kısası şu: 17 yıldır memleketi yöneten hırsız çetesinin elde avuçta kalanları da satması yakındır.