aşk 101

netflix'in 24 nisanda yayınlayacağı 3. türk dizisi. aşktan yine kurtulamadık. tabi diziye bir de eşcinsel karakter koymuşlar. sosyal medyada da yine netflix ve eşcinsellik homofobikler tarafından ipe çekiliyor. ya bi sakin olun, bir türk dizisinde eşcinsellik teması zaten diyalogtan öteye gitmez korkmayın. siz kadına tecavüz ve şiddet dolu sahneleri olan türk dizilerini izlemeye devam edin. izlemekten keyif alıyorsunuz ne de olsa.

fragman da koyalım.

son cümleyle beni yakaladı.hem de ilk defa bir yerli dizide açık eşcinsel karakter var.homofobikler olmasa netflix karikatürize olmayan gerçekçi eşcinsel karakterler yaratma konusunda gayet başarılı aslında.izlensin.izletilsin.
rtük başkanı bir türk dizisinde eşcinsellik gibi bir ahlaksızlığa izin vermeyeceklerini söyleyerek homofobisini kusmuş.
https://t24.com.tr/haber/rtuk-baskani-sa...
yani yabancı dizilerdeki eşcinselliğe ses çıkarmayıp buna ses çıkarmak da güzel kafaymış. özenerek bulaşan bir hastalıksa eşcinsellik yabancılardan da bulaşır.
ama eşcinsel karakterin adını osman koymalarını ben de ayıpladım. sonuçta halifemizin ismi. üstelik peygamber efendimizin iki kızını verip evlendirdiği... bir dakika ya ahdfkjldşld peygamber efendimiz neden böyle bişe yapmış ahdfllsjdl ay çok saçma geldi birden ama neyse sadede gelirsek yine de hoş değil!
burada tehlikeli özendirici unsur eşcinsellik değil, klasik gençlik dizilerinde karşılaştığımız saldırgan,depresif, kaybolmuş gençlerin problem davranışlarının temelinde yatan sebeplerin - aile ilişkiler-arkadaş çevreleri- soskültürel-sosyoekonomik durumların irdelenirken tüm bunların bunca yıldır türk gençlerinin izleyip imrendiği karakterler olup karşımıza çıkmasıdır. netflix dizilerinin bazılarında çok farklı uç karakterlerle karşılaşıyoruz her izleyici bir karakterle bağ kurabiliyor. bunca yıldır türkiyenin genç-ortayaş ve ihtiyarları üzerinde davranış değişikliği, olumsuz davranışların artışındaki hız bakıldığında izlenilen tüm dizi karakterleri ile bağ olduğu aşikar bunu sosyolojik-psikolojik açıdan inceleyen yazarlar olursa fena olmaz. ancak bunu ilk gençlik yıllarında olan izleyiciler için değerlendirirsek okullarda, sokakta bu diziye erişimi olacak binlerce depresif gencin özeneceği davranışlar olacağı gibi duruyor. fragmandan çok bir şey kestirebilmek elbet güç belki tam tersi ile karşılaşacağız bekleyip izleyip göreceğiz,genlçler arasında popülerliğine bakcağız ve arkadaş gruplarına nasıl yansıdığını bize zaman gösterecek.
çukurdan,kurtlar vadisinden daha büyük zarar vereceğini düşünmüyorum ama ben böyle şiddeti psikolojiye dayandırarak asıl suçlu sizsiniz , sizin hiç mi suçunuz yok , gözardı ettiğiniz gençlik mesajı vermeye çalışan dizilerden , filmlerden çok sıkılıyorum. peki bu gençlerin hiç mi suçu yok ya hu! ihtiyarların dediği gibi biz de genç olduk evladım! 30 yaşa girmenin klavyeye psikolojik yansımaları...
ne alaka ya türk dizilerinde daha evvelde eşcinsel karekterler oldu tabi yine kargaşa meydana geldi dizi oratandan kayboldu yazar ibne ilan edildi + vatan haini başka ülkede bu kadar gülemem (bkz: 20 dakika falandı galiba )
resmi olmayan bir hesaptan atılan tweet sayesinde baya gündeme gelmiş bir dizi. sonra netflix resmi hesabı yalanladı. tabi türk dizisinde eşcinsel karakterler görmek isteriz.

diziye gelirsek klişe liseli dizisi. 28 yaşındaki koca adamlar liseli rolünü oynuyor ve hiçbir lisede olmayan olaylar zincirinin içine giriyor. vakit kaybı.
diziyi daha açıp izlemedim fakat. elite de izlememiştim ben. benim çok üzüldüğüm bir durum vardır. bu ülke insanı, “ay türkiye’de hiçbir şey yapılmıyooor ya offfff” diye ağzını yaya yaya konuşurken dünyada en çok dizi film izlenen platformlardan birinde türklere ait diziler yapıldığında bok atmakta üstlerine yok. hakan muhafız için hem fikir olabiliriz.

atiye gibi dizi içinde bir sürü laf edildi. beren saatin oyunculuğuna dahi “ay ne kötü oynuyor yaaaa” dendi. elite izlerken çıldıran kitle bu diziyi izlerken de aynı tadı alabilir. ama bunun yerine “biz biraz diziye sallayalım ya en iyisi” demekten öteye geçilmiyor.
dip not : eşcinsel bir karekter yokmuş diziden soğudum zaten ergen sahneler beni çıldırttı
sıkıcı baya. neden izledin derseniz hayatım daha sıkıcı olduğu için izledim. eğlenceli günler geçiriyorsanız izlemeyin. 90s playlist fena değildi dizi boyunca.
çok yapmacık ve zorlama.oyunculuklar vasat.doksanları hiç bilmesek 90 lar atmosferi hatırına katlanılabilirdi ama o hisside vermiyor.gelen tepkilerden sonra osman'ın bazı sahneleri kesilmiş sanırım.onun ağırlıkta olduğu bölümler kısa kalmış.
az önce sezonu bitirdim. 98 yılından bahsediliyor, şarkılar güzel özellikle şebomun şarkıları girince hoşuma gitti. öğrencilerin atılmamak için yaptıklarının motivasyonu biraz abartılı olmuş. hikayede bir eksiklik var. hepimizin lisede kötü anıları vardır. ha ama diziyi boklamaya da gerek yok 8 bölümü bir gecede bitirdim.işsizim bu aralar.vakit geçirmelik. bu arada sinan karakterine aşık oldum
o kadar da kötü değilmiş aslında .karakterler oturup hikaye olgunlaştıkça ilgi çekici olmaya başladı ama amerikan gettolarından fırlamış niggalar gibi sürekli ona buna fuck off modunda takılmasalar daha iyi olabilirmiş.sonuçta maçka lisesinde okuyorlar.yaş cinsiyet farketmeksizin herkese siktir çeken liseli kız modu için yanlış yerdeler gibi.ayrıca seçilen şarkılarda genelde döneme özgü değil ama yine de başarılı seçimler.