bojack horseman

netflix'te yayınlanan bir dizi. 90'larda çok popüler olan bir aile sitcom'unda rol alan, ama şu an kimsenin hatırlamadığı bojack'in hikayesi anlatılmakta.

komedi dizisi gibi görünse de bölümlerdeki son yargılar hep depresif oluyor. rick and morty'nin daha az komik ve daha fazla karanlık versiyonu denebilir. konuya uygun olarak üzerinde durulan şey çoğu zaman kaçırılan fırsatlar ve bedeli ödenmekte hatalar. bazen bunlar karakterlerin kendi hataları da olmayabiliyor.
hayatımda bana kendini tekrar ve tekrar izletebilen tek çizgi dizidir. karakterlerin hepsinin bir derinliği, bir amacı, bir hayat felsefesi vardır ve hepsinin de kendilerince doğrularını ve yanlışlarını dümdüz bir şekilde önümüze serer. her sezonun sondan bir önceki bölümü vurucudur, bittikten sonra da hayatı sorgularsınız.

ilk sezondaki beyoncé sahnesi ise hala gülmekten karnımı ağrıtır. ha unutmadan, sextina aquafina rulz. brrat brrat pew pew!
gitgide karanlık bir hal alıyor, izlenmesi de daha zevkli
bojack horseman, raphael bob-waksberg tarafından oluşturulan bir amerikan yetişkin animasyonu, web televizyon dizisidir.

will arnett, amy sedaris, alison brie, paul f. tompkins ve aaron paul gibi isimler ana karakterleri seslendiriyor.

çoğunluğu hayvanlarla ilgili kelime oyunlarından tutun, varoluşsal krizlerin trajikomik diyaloglar vasıtasıyla verilmesine kadar her bölüm ağzına kadar dolu. çeşitli popüler kültür ikonlarına, kitaplara ve insanlara yapılan referansların ardı arkası kesilmiyor.

bazı eleştirmenlerin “dramedy” olarak kategorilendirdiği bojack, hem zeki esprileriyle güldürüyor hem de hassas konuları işlerken gerekli samimiyeti gösterebiliyor. dizi; depresyon, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, kadın hakları, silah kontrolü ve ölümcül hastalıklar gibi oldukça ciddi konuları bile ajitasyona bağlamadan hem drama hem de komedi unsurlarını oldukça profesyonel bir şekilde birbirleriyle harmanlayarak seyirciye aktarıyor.

dizi için tek kelimelik bir tabir gerekseydi kesinlikle “yıkık” olurdu.