kalp mi önemli yoksa beyin mi

bu soruyu hem biyolojik açıdan, hem de genel anlamda soruyorum.
son kararı beyin verir. onun sağlığı daha önemli. cevap veriyorum: beyin!!
beyni rakı kalbi su olarak düşünün. sadece beyniyle hareket eden duygusuz katı olur o yuzden arada kalbiyle de yumuşatmalıdır. sadece kalbiyle de hareket eden saf ve aptal görünür ikisinden de yararlanmak gerekir.
mecazi anlamda sevgi sözcüğü olarak kullanılan kalp kelimesi de aslında beyinde yaşanan nörokimyasal değişimleri ifade eder.o yüzden her açıdan beyin kalpten daha önemlidir.başka bedene beyin nakli mümkün olabilseydi ölümsüzlük keşfedilmiş olurdu.zaten sizi siz yapan şeyden daha önemli ne olabilir ki.
beyin. ama cüzdanı da önemli tabi.*
beyin diyorum. bir insanın yaşayıp yaşamadığına karar verirken kafasına takılan elektrotlardan hiç sinyal alınamamasıyla "beyin ölümü gerçekleşti" kanıtı sunuluyor. kalbiniz yaşamınız boyunca birden fazla kez durabilir, hatta kalbin işlevini gören biyomedikal makineler kullanılabilir ancak beyin için bilgim dahilinde bu henüz mümkün değil.
genel anlamda ise kalbe yüklenen anlam bana anlamsız geliyor; hani şu "seni tüm kalbimle seviyorum" meseleleri bana göre palavra. insanları beynimizle seviyoruz. ha aşk acısı, stres ve hüzün durumlarında ilk böyle dolaşım ve sindirim sistemimiz etkilenince sanırım göğüs bölgesinde böyle bir gereksiz anlamlandırma olmuş olabilir bence.
tabii ki bedensel, toplumsal ve ruhsal sağlığımızı koruyabilmek için her bir organımız ayrı ayrı önemli. bunu söylemeden geçmeyelim