küfür

karşındaki insana nefretini öfkeni, olumsuzluklara karşı kendi kendine sözsel deşarj etme halleri.
hiç edilmemesi makul olandır.
tabi bazı kişiler de küfür etmekten ve edilmesinden hazda almaktadır.
ama yerine görede bizim halkımız küfürü de sever hani.

- batuş oğlum, dayına ağzına sıçım de, hadi.
+ acına çıçim
+- ha ha haaaa ne tatlı söylüyorsun, ee kimin yeğeni.
+- batuş, babana pipimi ye de.
+ baba ye pipiyi.
- yahyoh hoh hahaa


beyindeki negatif enerjinin boşalmasıdır.
yatakta söylenmesi hoşuma giden sözdür. türklerin, sevmediklerini geçtim, sevdiklerine ve beğenilerine de küfrederek küfrün kitabını yazmaları beni her seferinde dumurlardan dumurlara gark etmektedir. (bkz: şerefsizin oğlu ne güzel ev yapmış), (bkz: amına kodumunun ibnesi, nasıl verdim tavlada eline) söyleyiş tarzı ve samimiyet derecesi çok önemlidir küfrün karşılığının tekme-tokat-yumruk olarak geri dönmemesi için. ayrıca freud küfürlerde ilk olarak cinsellik içerikli söyleme yönelmenin insanın idinin etkisinde kalması olduğunu savunur. küfretmenin ayrıca insanı deşarj ettiği bir grup bilim adamı tarafından kanıtlanmıştır (ya da kanıtlanmamıştır) ama öyledir yani. bazen dünyaya darlanırsın, sonra amaaaan koyiyim götüne dersin, ohh miss... pamuk gibi olur her şey.
iş yerindeki bütün emeklerimi hiç eden tüm müşteriler için kullandığım kelimeler bütünüdür. bu olay yüzünden olacak o kadar daki trt korosunda şarkı söyleyen adam gibi dışım başka şeyler söylerken için başka şeyler söylüyor.

tra jedi: tabi efendim. bir saniye hemen yardımcı olayım.* buyrun efendim. yardımcı olmamı istediğiniz başka birşey var mıdır?*
alt kattaki dükkanın alarmının çalışması sayesinde yaklaşık 1.30 saattir saydırdığım tümceler bütünüdür. nerde bu devlet! nerde bu asayiş!*
bu aralar ağzımdan eksik olmadığından ağzıma biber sürmeyi düşünüyorum. ne yapayım aksaklıklara, gidişata, karaktersizliklere karşı tepkisiz mi kalayım... bak yine başladım nerde benim biberim.*
kırıcı, incitici söz.. aynı zamanda islamın herhangi bir şartının ihlali anlamına gelmesi, düşündürücü. küfürlerin zaman içerisinde etkisi değişebilir; hatta küfür olmaktan çıkabilirler.

(bkz: queer)

ayrıca: (bkz: hakaret)
genelde verecek gerçek bir cevabı olamayanların kuyruğuna basılmışçasına söylediği çaresiz çırpınışlardır. sarf eden kişinin arkasına saklandığıdır.
bir yandan yaşam kültürünün bir parçası olarak görsem de sık kullanılması kişinin kendini ifade edebilme/kelime haznesi gibi marifetlerden mahrum olduğunun bir göstergesidir.
cinsiyetçi küfür kullanımı midemi bulandırıyor. az gelişmişlik olarak görüyorum.