1 ay önce yayınladıkları konsept albümleri the last will and testament'a bayıldığım progresif metal grubu.
brutal vokalleri dibine kadar vurup olabildiğine deneysel takılmışlar.
mikael her zaman ilginç bir herif oldu benim için, beynini yakalamak çok zor. bu sefer ilk defa bir opeth albümünün hikayesine bu kadar hızlı dalabildim.
albüm, bir babanın ölümü sonrası ailesine hitaben yazılmış vasiyetin ortaya çıkması ve yaşananlar üzerine.
fredrik åkesson back vokallerde ve gitarda yine imzasını atmış. gruba dahil olan waltteri davulu ruhuyla çalmış. orta okul yıllarıma geri döndüm resmen.
şimdilik albümden favorilerim §6, §3 ve albümün kapanışını yapan a story never told. gözün arkada kalmasın sevgili mikael akerfeldt, bir ballad'ına daha gözlerimiz doldu. o son 2 dakikadaki solo nedir kardeşim, insan mısınız?
"there's a road that leads to home
in stories never told
a story never told
and waiting in the skies
a man's withered heart on hold
his heiress wears a stranger's eyes"