hindistan

eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasıyla bollywood ilk lezbiyen filmini yapmış . bu ne hız yarebbi, çok takdir ettim. http://kaosgl.org/sayfa.php?id=27278
bir de alışık olduğumuz batı tarzı olmayınca daha da eğlenceli geliyor kulağa.
antik mimarisiyle büyüleyici duran mekanlara sahip bir ülke
hindistan'daki lezbiyen çift zorla evlendirildikleri kocalarından ayrılarak sembolik bir düğünle evlenmişler. içimin yağları eridi yeminlen.

https://asdi-lgbti.com/2019/01/19/hindis...
gidip görülmedikçe, kulaktan duyma negatif düşüncelerle hiçbir kanıya varılmaması gereken ülkedir. emeklilik sonrası yerleşilebilir.

anlamak için bakmak yetmez görmek gerekir, ilkel olan şey, gelistirmediğimiz sürece sadece zihnimizdir. egodan azade, egzotik ülke.
baharatlar şahane, çayı enfes, temizliği bizim kadar gerekli bulmuyorlar, ingilizce aksanları komik ve sempatik.
yeşil pasaporta vize istemesi üzücü olsa da mart ayında holifest için tekrar gideceğim ülke. çünkü gitmezsem aklımı yitirebilirim ki fazla aklım da yok anca kendime yetiyor. hindistan hakkında anlatılan ve yazılan her şeyi unutun. şu dünyada bir kez gidince tekrar tekrar gitme hissiyatı yaratan tek ülke hindistan'dır aksini kabul edemem.
yeni ismi ''bharat'' oldu deniyor. tam da emin değilim. muhalefet karşı çıkıyordu. noldu acaba o iş?
dans festivaline gidip dünya şampiyonu olan arkadaşım 1 haftalık hindistan turunun 6 günü dizanteri olarak geçirdi ve 12 kilo vererek döndü, kızcağız yazık final turuna altına bez bağlamayı düşünerek çıkmış, kızı öyle gördükten sonra asla yanına uğramam dediğim ülke, mideniz sağlam değilse size de tavsiye etmem ha illa diyorsanız da şişe suya bile güvenmeyin herşeyi kaynatıp için
metrekare başına düşen insan sayısında zirvede olabilir.
bi ara dizilerinden dolayı görmek istediğim bir ülkeydi
dönem dönem içerik üreticileri ve sosyal medya sayfalarında paylaşılan videolarda hijyensizliğiyle gündeme getirilen bir ülke olsa da bir yanımın hep ziyaret etmek istediği kültür festivali tadında ülke.
evet biz de dahil olmak üzere dünya’nın pek çok ülkesine göre son derece farklı bir yaşam dinamikleri var. günün sonunda adamlar avrupai standartlarda bir deneyim veya yaşam tarzı vaadetmiyor zaten. elinde kamerayla sirkte dolaşır gibi insanları çekeceksen, öküze tapıyolar ehüehü diye dalga geçeceksen, abi leş gibi yaaaa temalı videolar paylaşacaksan hindistan’a gitme sanki mesela? ne umuyordun da ne buldun? insanların ilgi çekmek ve etkileşim almak için dünya’nın belki de en çok kültür çeşitliliğini barındıran ülkesini boklamasını anlamlandıramıyorum.
kast sistemi ve gelir eşitsizliği sebebiyle gördüğünüzden çok farklı deneyimler de yaşatabilecek bir ülkedir aynı zamanda ama o deneyimler sosyal medyada çok ilgi görmeyeceği ve insanların egosunu tatmin ettirmeyeceği için paylaşılmaz genelde.
sözün özü, yargılamalardan uzak şekilde farklı yaşantı ve kültürlere meraklıysanız yerel festivaller ve ritüellerden son derece keyif alırsınız. goa gibi bölgelerinde bambaşka kafalar yaşayabilirsiniz. dünya , sosyal medya’dan çok daha büyük.
1947 de bağımsız olan ülke
  • /
  • 2