sigara içip toplu taşıma aracına binen insan modeli

gayet normal bir olgudur. bu taşıtların gelme saatleri belli değildir sigara içerken geliverir, binmek zorunda olunabilir binilir. ***
kül tablası gibi kokan kişidir. iticidir.
nasıl bir fantezidir bilmiyorum ama, otobüs beklenirken 'gelene kadar bir tane içeyim, nasıl olsa gelene kadar bitiririm' kafasıyla sigarayı yakıp, genel de sigara bitmeden otobüsün geldiği anın devamı niteliğindedir aslında bu durum; ki bu durum da sanırım 'o' koku daha da çekilmez oluyor. iki aylık sigarayı bıraktığım dönemde, otobüse sigara içip binen bir kaç insanla kıç kıça gitmek zorunda kalmıştım ve tam olarak o zaman 'tanrım, ben bunu diğer insanlara; özellikle sigara içmeyenlere, nasıl yapıyormuşum?!' dememe sebep olmuştur ve o gün bugündür asla aynı şeyi tekrarlamıyorum; sigara içmeye her ne kadar devam ediyor olsam da. * yapılmamalı, yaptırılmamalı; durakta beklerken içenlere de birazdan otobüse binecekleri yönünde telkinlerin verilmesi gerektiği olaydır.
(bkz: ben)

tam olarak okumasam da entryleri şöyle bir göz gezdirdim, içmeyen insanlar olarak haklı bir tavır mevcut, hatta bazen abartıp 2-3 fırt hızlıca çekmemden dolayı son dumanı otobüsün içine üflemek zorunda kalmışlığım da vardır. lakin şunu unutmamak gerekir bir yandan alkol kullanmayan bir insanın yanına bardan çıkıp oturmakla pek bir farkı yoktur. rahatsız edicidir ama bence faşizan davranmaya gerek yoktur.
abi oda bişeymi deditten başlık sigara içip buluşmaya gelen sevişmeye gelen insan var ya, kül tabağı ile sevişiyormuşsun gibi oluyor resmen,ögggggghghgggggg
sigara içmeyi bilmeyen insandır. açıklayayım efendim. ben yıllardır severek sigara içerim. çok da içerim. uzun dönemli olarak içmediğim dönemler de oldu, az çok "içmeyenin rahatsız olduğu sigara kokusu" durumundan da haberdarım. sigaranın çok kokmasına bir kaç temel etken vardır. bunların ilki sigarayı hızlı içmek, adeta sualtı dalışındaki bir oksijen tüpü edasıyla kullanmaktır. bu durumda tütün adamakıllı yanmayacak ve pis bir kokuyu ortaya çıkarıp, üzerinize sinmesine sebep olacaktır. halbuki efendi gibi keyifle ve yavaşça içilen sigara sadece hafif bir yanık, odunsu koku bırakacaktır. bunlardan bir başkası kişisel hijyene ve sağlığa dikkat noktasıdır. sigara tüketilen her şey gibi ter bezlerine etki eder. şayet bol sıvı tüketen, düzgün beslenen, spor yapan, ağız hijyenine dikkat eden biriyseniz; sigara hafif bir aroma dışında bir koku bırakmayacaktır. ancak delice terleyen, çok tuz tüketen, yağlarıyla barışık ve mutlu bir insansanız, üzerine bir de ağır parfümler kullanıyorsanız; sigarayla bir başka kitle imha silahına dönüşebiliyorsunuz. son olarak sigaranın neyle tüketildiğinin önemi vardır. aç karnına sigara kokar, çay ve kahve ile içilen sigara kokar.

bütün bunların neticesinde sigara içen insan, karşısındakine genellikle dikkat eder. yolda yürürken sigara içmesinin yanındakini rahatsız edip etmeyeceğini sorar, yemek yenilen bir masada yemek faslının tamamlanmasını bekler. yolda yanından çocuk, bebek vs geçiyorsa uzaklaşır. sigara içmeyen sigara içeni anlamaz ancak tersi mümkündür. bu hususlara dikkat edildiği sürece, yanımdaki amca akşam yemeğine 2.5 kilo tuz banıp, 40 derece sıcakta, deodorantın ne olduğundan habersiz otobüse binebiliyor ve bunu, çok terlediğinden ötürü, sallamıyorsa ben de sigaramı söndürüp otobüse binerim.

saygılarımla,
bir sigara tiryakisi.*