telefon bağımlılığı

daha az elime alarak bağımsızlığımı ilan etmeye çalıştığım durum. şu aralar elime başka şeyler alıyorum çünkü.* günde 3-4 kez şark edecek kadar telefonla bütünleşmemek, sağlık ve sosyal açıdan da daha faydalı olur kanısındayım.
eskiden akıllı telefonsuz yaşadığımız dönemleri acı ya da tatlı herhangi bir anı olarak bile hatırlamadığımız, akıllı telefonlarla yaşadığımız, akıllı telefonların bizim yerimize düşünmesine, okumasına, çalışmasına, yaşamasına, nerdeyse nefes almasına izin verdiğimiz bağımlılıktır. giderek kapitalleşen toplumda reklamların da pompalamasıyla geniş dünyaya küçük ekranlardan bakar hale gelme, yaşadığımız her şeyi mutlaka birilerine izletme/beğendirme halinde olduğumuz, aksi takdirde mutsuz olduğumuz, zaten onsuz hep mutsuz olduğumuz, aldığımız her laykla narsizmin doruklarına ulaştığımız, bizi "sosyalleştirir" görünürken aslında "yapayalnızlığa" iten, gözümüzü açtığımız andan kapadığımız ana her şeyimizi paylaşarak gizli saklı bir şey bırakmadığımız, bize ne kadar zararlı olduğunu henüz fark edemediğimiz, ama aslında fark etse de bu hastalıktan mutlu olduğumuz, zaman zaman daha az kullanıcam diye kendimize sözler versek de, bu sözümüzü gene "sosyal medyadan" duyurduğumuz tüm bağımlılıkların bileşkesi bir bağımlılık... telefonların giderek akıllanırken bizim giderek gerizekalılaşmamız ise ironik bir durum, sonra "neden dünyayı robotlar ele geçirdi" deyip dövünürüz...
biz bu olmadan önce ne yapıyorduk ? sorusuna karşılık bulamadığım.

son dönemdeki arkadaş görüşmelerimde de elinde telefon olanların ağızlarına terlikle vurmak istediğim doğrudur. rahatsız edici bir durum , ben vatandaşa bir şeyler anlatıyorum o sosyal medyasında beğeni yorum vs. hatta bazen ben başka bir şey anlatırken , "aa ! baksana şuna bunu görmüş müydün?" diyen bile olabiliyor. neyse ki tavrımı koydum artık onlara karşı,bir iki söyleniyorum baktım dikkate almıyorsa birebir görüşme ise kitabımı çıkarıyorum okuyorum. kalabalık görüşme ise onu soyutluyorum, yokmuş gibi davranıyorum falan.

bir de bu ablanın videosunu tebrik ediyorum;
türkiye telefon bağımlılığında 39 ülke arasında 1. olmuş. yine şaşırtmadı.

http://www.diken.com.tr/39-ulke-arasinda...
tam bir salgın gibi, giderek artıyor. telefonuna dalıp yolda giderken ölenler bile var.

bu iyi hali;

telefon değil de yazın hornet bağımlılığı oluşuyor. ühüh
ınstagram youtube vs. teker teker siliniyor bu da yaramazsa chromu silip tarayıcıdan islerimi halledeyim o da yaramazsa tuşlu telefona geçeyim. ne hafıza kaldı ne odaklanma.