yargıda milli irade dönemi

akp iktidarinin topumuzu hizaya cekmek icin yargi kararlarini halk oylamasina sunacagi veya adliye onunde kim daha cok adam toplarsa onun hakli olacagini ilan etmesinden sonra baslayan donem. yok eskiden de yargiya vs. guvenim yoktu da bu yeni donem icimde yeni seylerin kiprasmasina vesile oldu.
evde zorla tutulan %50 nin verilen görev sebebiyle oy vermek için evlerinden çıkmasına işarettir.
hukuk devleti adı altında,tek adam vesayetinin ayak sesleri..milli irade dedikleri ise tutturdukları bir türkü.bu hale gelmelerinin,güçlerinin sebebi ise itiraz etme yeteneği olmayan bir toplum!
ingiltere'nin anayasal surecinde güçler ayrılığı ilkesi kıta avrupası'ndan biraz farklı bir evrim geçirmiştir.yasamayı temsil eden halkın ,zaten mantıken kendi aleyhine bir yasanın çıkmasına izin vermeyeceği tezinden hareket edilerek yasama ve yürütme çatışması ağırlıklı bir sistem ortaya çıkmıştır.hatta yürütme yasamanın alt dalıdır bile denilebilir.yargı ise denetim mekanizması olarak bağımsız olmaktan ziyade kraliçeye bağlıdır.ancak bu bağlılık bizdeki bağlılık anlayışının aksine katı bir hiyerarşi içeren emir-komuta zinciri şeklinde değil yalnızca idari anlamdadır. böylece tüm kurumların birbirini denetleyip sınırlandırması mümkün kılınırken iktidarın tek elde toplanması da engellenmiş olur.görüldüğü üzere akp'nin, yargının "belli bir iradeyi temsil etmesi" kavramı götünden anlaması yetmezmiş gibi milli iradeyi diline pelesenk edip muğlak bir kavramla son muhalif erk* olan yargıyı arka bahçesi hatta bahçeciği yapma girişiminin kibarca söylenişidir.*