bumbar

koyun bağırsağından yapılan bir çeşit dolma. hayatım boyunca asla yemedim,yemem de. annemlerle beraber yaşarken,annem ne zaman bundan yapsa,akşam yemeğine oturmamak için evi tekettiğimi bilirim.

ya gerçekten insanlar nasıl böyle berbat şeyleri yiyebiliyor,anlamıyorum.
güneydoğu mutfağına özgün olduğu düşünülen ama yapılan araştırmalar sonucu bursa mutfağında da raslanılan kuzu bağırsağının et ve pirinçle doldurulmasıyla yapılan yöresel bir yemektir. mumbar olarak da bilinir.

bunu yiyen bunu da yer: kokoreç
iyi yapıldığı zaman lezzetli bir yiyecektir. doğal olarak yağlıdır. illa ki kimyon ekilerek yenir. bir de mumbar derler diye hatırlıyorum bizde
nasıl bir şey olduğunu hep merak ettiğim, daha çok adana, hatay ve çevresinde tüketildiğini bildiğim lezzetli bir yemek.*, her türlü sakatatı tatmış biri olarak işi nasip kısmete vuruyorum.
bir sakatat aşığı olarak ağzımın suyunun aka aka yediğim şahane lezzettir. kötü ellere düştüğünde perişan olma riski de vardır. zaten hemen o anda sıcağı sıcağına yenir dumanı üstündeyken. soğuyunca da bişeye benzemez.
özenle ve dikkatle hazırlanması gereken güneydoğu mutfağına özgün* etli dolmanın kuzu bağırsayla yapılan versiyonudur. doğu akdeniz ve güneydoğu anadolu da mumbar diye adlandırılsa da batıya yaklaştığınızda bumbar adını alır. hazırlanışını görmeden ve/veya hazırlayanın titizliğine güvenmeden yenebilecek bir yiyecek değildir. sıcak servis edilmesi gerekir.
yapanın kim olduğunu biliyorsanız ve güveniyorsanız afiyetle yiyebileceğiniz leziz yemek. ince olanı daha makbuldür.