eyalet sistemi

bu memleket için en hayırlı olan yönetim sistemidir.doğuda kürtler eğitimi istedikleri gibi verirler,orta anadolunun yobazları şeriat kanunlarını koyar,kıyıların laikleri istedikleri gibi rakı balık keyfi yaparlar,karadenizliler ise her yere rezidans diker.
türkiye gibi bin bir parçalı ve bu parçaların belli coğrafi alanlar da yoğunlaşmalarının bol olduğu ülkelerde geçerli ve güzel sistemdir.lakin burası ne abd nede almanya.biz daha cumhuriyeti sindirememişken eyalet sistemi bize lüks.zaten akp'nin bu memleketin hayrına birşey yapması inanması güç birşey.
sakin olun öyle umutlara kapılmayın başkanlık sistemi diye tutturmuş o adam daha sultan olacak sonra belki bu sistem gelir.
yerinden yönetimi güçlendirmek başka şey eyalet sistemi ise başka bir şeydir, karıştırmamak lazım. eğer her eyaletin kendi iç kanunlarını yapmasına izin verirseniz, iç anadolu'da yaşayan insanların hepsini bağnaz bir çoğunluğa hiçbir itiraz hakları kalmadan mahkum etmeyi de onaylamış olursunuz. eyalet sistemi ancak tüm eyaletlerin üzerinde bir yazılı metnin, temel insan haklarını koruma altına aldığı bir sistemde sağlıklı şekilde işleyebilir. bu eyaletler üstü uzlaşıyı sağlamadan eyalet sistemine geçmek herkes kendi küçük diktatörlüğünü kursun demekten farksızdır. söz konusu uzlaşıyı anayasa ve hukuk düzeninde sağladığınızda ise muhtemelen zaten eyalet sistemini gerektirecek beklentileri önemli ölçüde törpüleyecektir.

kürt sorununu çözeceğiz diye diktatörlük adacıkları yaratmayalım.

amerika olmadığımız ve başımızda akp'nin olduğu gerçeği ile yüzleşince bende "her şey bitti o mu kaldı?" tepkisine yol açan sistem. belki bir gün, ama akp ile değil.
ey alet geldiysen sistemli vur
referandumda evet çıkması nedeniyle rte'nin öncelikli hedefi olduğunu düşündüğüm yönetim anlayışı. çünkü eyalet sistemi olmaksızın başkanlık rejimi boş bir küme.

(bkz: referandum sonrası ilk olarak eyalet sistemi mesajı verilmesi)
bazı çomarlarla aynı coğrafyada nefes almaktansa karadeniz ve iç anadolu bölgesinin olmadığı bir alanda yaşamak harika olurdu.
türkiye'nin siyasi kültür yetersizligini ve halkın siyasi düşünce(düşünememe) yapısını göz önünde bulundurarak yorum yapmam gerekirse, orta çağ feodalitesi yapayliligina sahip bir dönemden geçilecegine neredeyse eminim.