kayseri mantısı

sanırım kalorisinin tek umrumda olmadığı gecenin şu saatinde bile rahatlıkla tüketebildiğim,zahmetlide olsa yapmaktan üşenmediğim harikulade lezzet.

birkaç öneri:
-hamurunda genelde yumurta kullanmıyorlar ama ben özellikle kırıyorum,hamurun daha tatlı olması için.
-içini hazırlarken çok az nane kullanın,inanın harika bir lezzet veriyor.
-küçük küçük yapılması lezzeti kesinlikle artırmıyor.
-et suyunda haşlamayın,midenize yazık.
çıkış yeri kayseri olan mucizevi lezette bir yemektir. ince açılmış hamur küçük parçalar halinde kesildikten sonra, içlerine tek tek kıyma ile hazırlanmış özel malzeme konulduktan sonra kapatılır. minik bohçalar suda haşlandıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızartılmış pul biber ya da salça sosu ile servis edilir. özenli hazırlanmış bir kayseri mantısından bir çorba kaşığına 40 adet sığması gerekir.
günün her saati her anı yenebilecek lezzette olan sarımsak sorunsalı sebebiyle günün her saati her anı yenilemeyen ama yenmeye doyulmayanlardan biridir. (yazar cümleyi özellikle bşrşdşr olarak bitirmiş diğerlerini sizin hayal gücünüze ve midenize bırakmıştır)
küçük mantıları anlamsız bulurum ben de. etin tadını almak isterim. oysa küçük olunca içindeki kıyma da çok az oluyor. biraz daha büyük olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. ayrıca mantının kapatılma şeklininde geyik, aynı hamur, aynı iç.
kayseri sınırları dahilinde bile en iyisini yapanı bulmak maharet ister. ayıptır söylemesi en iyi hisarcıklılar yapar yerlisi olduklarından. bir kaşığa 40 tane sığması efsaneden ibarettir. ama mümkün mertebe küçük yapılması gerekir.
ev arkadaşımın kayserili olduğunu öğrenince istediğim tek şey