nox

macaristanlı müzik grubu. yerel macar müziğini folk melodileriyle süsleyip, ortaya kendilerine has bir müzik çıkarıyorlar. grubun iki önemli üyesi var: szilvia péter szabó (bu güzel kadın grubun solisti) ve tamás nagy (bu amca da dansçılarıyla beraber folklorik danslar ediyor)
nox, aynı zamanda, eurovision 2005'te macaristan'ı temsil etmiş ve finalde 12. olabilmişti -ne yazık ki. oysa şarkıları forogj, világ! ("dön, dünya!" diye türkçeye çevrilebilir) muazzam bir şey/di.

diskografi:
örökseg (2002)
buvölet (2003)
karacsony (2004)
ragyogas (2005)
örömvölgy (2006)
csendes (2007)
idontul (2008)
most (2009)
best of (2010)

siteleri:
http://www.nox.hu

birkaç öneri:
http://ayisozluk.com/lnk/abf723 - forogj vilag!
- szeretem
- anitszirk
4b70 - ebredj fel